Blog na tv programma "Gepest"

      1 reactie op Blog na tv programma "Gepest"

Momenteel lig ik in mijn bed, want ja morgen ochtend vroege dienst. Normaal slaap ik al als ik vroeg moet werken. Maar nu spookt er nog van alles door mijn hoofd, vanavond is namelijk op tv het programma gepest geweest. Waarbij vandaag Mari van de Ven zijn verhaal deed over het feit dat hij vroeger gepest werd. En dat spookt nu al de gehele avond door mijn hoofd.

Mensen die mij een beetje kennen, die weten dat ik vroeger ook gepest ben. En dat ik daardoor zelfs voor naar de andere school ben gegaan. Omdat ik er destijds aan onder door ging, ik had eigenlijk niet gedacht dat er zoveel opgerakeld zou worden door een tv programma.

Vandaag is er div. keren in het programma gezegd: Mari was een terug getrokken jongetje, verlegen en anders dan anderen.
Dat was bij mij destijds ook de reden dat ik gepest werd. Je bent anders dan anderen maar weet op dat moment niet wat ze bedoelen.. Ik kreeg al vroeg de vrouwelijke rondingen, en ging dus ook al snel met mijn schouders naar voren lopen. (bolle rug)…. En ik ben ook iemand die in haar schulp trekt.

Als kind was ik juist heel vrolijk en durfde veel aan! Toen ik in groep 5 ben blijven zitten werd dat wel anders.. Maar op de middelbare school werd het echt dramatisch… De klasgenoten lachte me uit, of praatte in eigen taal en zeiden dan alleen Bianca in het nederlands, wezen naar je en lachte. Het geestelijke was het ergste. Leraren die meededen, je uitlachen, je belachelijk maken voor de klas. En maar tegen je ouders zeggen: Bianca heeft sociale vaardigheden nodig, die gegeven werden door mijn mentor die mij zelf belachelijk maakte.

Buiten het geestelijke kwam ik geregeld thuis met penaises in mijn fietsbanden, trappers van mijn fiets afgehaald, licht gesloopt, handgrepen van mijn fiets halen enz..
Maarja dat was niet zo erg..

Ik weet nog heel goed dat er een klasgenoot was, die geschorst werd omdat hij een leraar had geslagen. En iedere keer na schooltijd aan de schoolpoort staan, eerst gewoon Bianca roepen maarja daar reageerde ik nooit op en dan daarachteraan: Bianca ik maak je kapot. Nou je begrijpt het misschien al, toen de schorsing ingetrokken was, was ik doodsbang om naar school te gaan.

Mijn huisarts heeft me in die 2 jaar nog nooit zovaak gezien. En mijn ouders hadden na 1,5 jaar dit kan niet meer zo. Ik wilde heel graag de kinderverzorging in gaan, maarja de leraren lieten mij niet van school af gaan, tot dat ik een richting op ging die niet gegeven werd op school. En normaal regelen de scholen dat onderling. Maar de school heeft heel moeilijk gedaan om mij daar weg te laten gaan, maar gelukkig hebben mijn ouders in overleg met de nieuwe school het dus wel voor elkaar gekregen om mij weg te krijgen van die school.
Ik was heel blij dat ik weg kon van die school en dat ik daarvoor naar de opleiding tot uiterlijke verzorging moest had ik er graag voor over. Die school was gelukkig ook in een andere plaats.

De schoolwisseling vond plaats tussen de 2de en 3de klas van het VBO.
De 3de klas begon ik op de nieuwenbosch, dat was het laatste jaar dat de school daar zat. In de 4de zaten wel meiden die me uitschelde voor iemand op wie ik zou lijken, maarja dat deed me wel wat maar niet zo erg als in de voorgaande klassen. In de klas hadden we wel groepjes en voor het eerst in mijn leven had ik echte vriendinnen! Ik was heel blij… Oke als je naar de trein loopt en er loopt een groepje meiden van school achter je aan, jij blij omdat je 10kg bent afgevallen.. En dan die meiden roepen: Hey zeug kom is hier vet varken. Dat zou ik nooit meer vergeten… Sindsdien ben ik ook steeds meer gaan wegen.
Want sinds die tijd eet ik mijn verdriet weg!

Net als Mari heb ik ook therapie gehad, want ja ik had een vriend maar kon gewoon niet geloven dat hij om me gaf laat staan dat hij zei dat hij van me hield dat geloofde ik niet. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat er mensen zijn die om mij geven. En nog heb ik daar soms mijn twijfels bij.
Het emotie eten is ook echt vastgesteld bij me, maar de aanpak van de therapeut heeft bij mij juist averechts gewerkt. Het bracht me juist terug in mijn schulp….

Wat mij opviel in het programma en wat ik zelf ook meegemaakt is: dat de gene die je zo gepest hebben daar vaak geen weet meer van hebben of dat heel anders hebben ervaren. Zo heb ik met 2 pestkoppen samengewerkt. En beide hadden ze niet door wat het altijd met mij heeft gedaan…. En soms nog doet.

Ik hoef niet met mijn verhaal op tv of iets, maar ik ben wel blij dat ik nu voor het eerst een klein stukje heb durven op te schrijven en met jullie allen te delen…
Slaapwel iedereen….

1 thought on “Blog na tv programma "Gepest"

  1. Pingback: Nationale dag tegen pesten.. – Bianca Online – Just Blogging about things i like!!

Plaats hier je reactie :-)