Carnavals optocht Tullepetaonestad

      Geen reacties op Carnavals optocht Tullepetaonestad

Hallo, of kan ik beter zeggen: Alaaf! Carnaval loopt al bijna op zijn einde, morgen is het helaas alweer de laatste dag van dit vrolijke en kleurrijke feest. Maar eerst gaan we terug in de tijd, want deze blogpost gaat over de optocht van eergisteren in Tullepetaonestad, zoals traditie getrouw ben ik ook afgelopen zaterdag naar de optocht geweest. Het is en blijft mijn geboortestad, ondanks dat ik er al ruim 8 jaar niet meer woon heb ik meer met Tullepetaonestad dan waar ik nu woon. Als jong/tiener meisje heb ik de carnavalsoptocht regelmatig meegelopen met de majorette. En ik weet niet ik vind optochten altijd iets hebben, de wagens waar je je ogen bij uit kijkt. De humor, de muziek ondanks dat deze steeds minder echt carnaval is (vind ik).

 

Vind het gewoon mooi om te zien! Wel vind ik het jammer dat de optocht ieder jaar minder deelnemers heeft. Dit jaar maar in de 50, de optocht duurt nog wel net zo lang maar dat is meer door de gaten tijdens de optocht die sommige groepen er bewust in laten of omdat sommige wagens bepaalde bochten lastig kunnen maken. Er sprongen dit jaar voor mij 2 wagens echt uit, er waren meerdere mooie wagens maar ik heb er 2 gefilmd. De mooiste vond ik de wagen met het ice age thema, ondanks dat het eigenlijk niet echt met carnaval te maken heeft vond ik hem echt geweldig mooi, met bijpassende muziek enz.. Het zou niet mis staan in een parade zoals ze die in Disneyland kennen!

 

Plaats hier je reactie :-)