Chocolade notentaart

      2 Reacties op Chocolade notentaart

20111203-164252.jpg

Ingrediënten

150 gr + een beetje Boter
200 gr + een beetje Bloem
100 gr Macademianoten
100 gr Walnoten
100 gr Amandelen (zonder vlies)
250 gr Pure Chocolade
3 Eieren
200 gr Suiker
1 zakje Vanillesuiker
Snufje Zout
2 el Bruine Suiker
2-3 el Abrikozenja

Methode:
1. Vet een springvorm (26 cm Ø) in en bestuif met een beetje bloem. Hak alle noten grof. Breek de chocolade in stukken. Smelt de chocolade met 150 gr boter au bain- marie en laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is. Kluts de eieren kort.
2. Meng 200 gr bloem, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een mengkom. Voeg de eieren en het chocolademengsel toe. Mix het beslag kort tot het glad is.
3. Verwarm de oven voor (150°C-175°C). Strijk het beslag in de springvorm. Verdeel de noten erover en druk ze een beetje in het beslag. Bestrooi met de bruine suiker. Bak de taart ca. 20 minuten in de oven.
4. Verwarm de jam een beetje en strijk hem door een zeef. Verdeel de jam over de taart en bak de taart ca. 25 minuten verder. Haal de taart uit de oven en snijd de rand los met een mes. Laat de taart in de springvorm afkoelen op een rooster.

 

2 thoughts on “Chocolade notentaart

Plaats hier je reactie :-)