Citroenmascarpone met rood fruit

      Geen reacties op Citroenmascarpone met rood fruit

Hallo!!! Vandaag een heerlijk dessert wat ik graag met jullie wil delen..

Ingrediënten (voor 4 personen)
· 1 citroen, schoongeboend
· 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
· 1 bakje frambozen (150 g)
· 100 ml yoghurt halfvol
· 1 bakje rode bessen (150 g)
· 3 el lemon curd (potje 320 g)

Omdat ik in de winkel geen Lemon Curd kon vinden, heb ik het zelf gemaakt. Daar ben ik eerst mee begonnen!
Hoe maak je lemon curd?
· 3 citroenen
· 125 g suiker
· 1 el maïzena
· 2 eierdooiers
· 50 g boter

Voor de lemoncurd, rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Breng in een pan sap, rasp en suiker al roerend op laag vuur aan de kook. Meng maïzena met een beetje water, voeg het toe aan het citroenmengsel en laat het al roerend circa 2 minuten zachtjes koken. Roer van het vuur af de eidooiers erdoor. Laat nog even zachtjes koken. Roer blokjes koude boter door de lemoncurd en laat afkoelen.

Nu de lemon curd gemaakt is, begin ik met de rest van het toetje!

Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt.


Doe de helft van de frambozen en bessen samen met de lemon curd in de blender en maal 10 sec.

Schep de citroenmascarpone in 4 schaaltjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer er doorheen met de satéprikker, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.


Smakelijk eten!!!

Plaats hier je reactie :-)