Dag 14 blog challenge: Ik ben bang voor…

Hey hey, wederom vandaag een post uit de blog challenge. Met het onderwerp ik ben bang voor…. Waar ben ik eigenlijk bang voor? Ik heb er over nagedacht en er zijn een paar dingen waar ik bang voor ben. Eerst kon ik me eigenlijk niet echt iets bedenken, ben namelijk niet bang voor spinnen of iets dergelijks. Ik heb opgezocht waar je allemaal bang voor kunt zijn, nou dat is me toch een hele lijst en daar wordt je niet vrolijk van.

Op de eerste pagina van die lijst (verder heb ik eerlijk gezegd niet gekeken) stond: Angst voor geheugenverlies. En ik zeg wel eens dat ik bang ben om vroeg/jong dementerend te worden, maar dat mijn excuus is dat ik met dementerenden werk en waar je mee omgaat wordt je mee “besmet”. Als uitdrukking. Maar ergens heb ik die angst wel, dat ik vroeg vergeetachtig zal zijn/worden. Want als ik met mensen praat over onderwerpen van een aantal jaar geleden dan weet ik vaak weinig meer, als ze dan over een onderwerp beginnen te praten komt er bij mij wel wat boven. Maar in eerste instantie weet ik het echt niet meer. En dat beangstigd me wel, er is ook genoeg wat me wel is bij gebleven hoor zowel leuke als minder leuke gebeurtenissen. Dus het is niet zo dramatisch zoals het misschien overkomt.

En afgelopen woensdag was ik in Rotterdam winkelen met Marjolein, daar stond een reuzenrad en ik bedacht me dat ik het dood eng vond de laatste keer dat ik erin zat. Niet zo zeer de hoogte maar meer dat z’n coupe beweegt waarin je zit. En niet om heel diep psychologisch te gaan vind ik het ook eng om nieuwe dingen uit te proberen. Aan de ene kant denk ik dat wil ik wel, maar ergens vind ik het ook eng. Zo liepen we door de markthal en daar zijn heel wat eet tentjes uit allerlei landen vertegenwoordigd. En dan merk ik aan mezelf dat ik wel iets nieuws wil proberen maar aan de andere kant niet zo uit mijn comfortzone wil gaan. Ik vond het dus ook eng om bij een eet tentje uit het midden oosten iets te gaan eten. Want ik was bang dat ik het niet lekker zou vinden, maar eigenlijk vond ik het heel lekker. Niet dat ik bang was, maar vind het dus moeilijk om nieuwe dingen te proberen.

Dat zijn eigenlijk de dingen waar ik angstig voor ben, wat ik me nu kan bedenken..
Waar ben jij bang voor?

Plaats hier je reactie :-)