Dag 17 blog challenge: blogpraat doelen en desillusies

Hallo, vandaag een verlate post in plaats van om 10 uur ’s ochtends nu nog net voor middernacht.. En we gaan het vandaag eens hebben over de doelen en desillusies die ik heb ervaren van het bloggen.

Doelen: Ik kan wel heel leuk neer gaan zetten dat ik geen doelen heb, maar iedereen heeft stiekem een doel. In 2011 ben ik mijn weblog begonnen voor de lol, om dingen van mij af te schrijven. En dat is nu nog wel zo, maar wel stel ik mij iedere maand een doel. Zo ben ik sinds dit jaar weer meer aan het bloggen en dan vind ik het leuk als ik zie dat een bericht meer gelezen word. Zo vond ik het heel erg leuk om te zien dat het bezoekers aantal in januari hoger lag dan in 2016, en in februari hoger lag dan in januari. Mijn doel van maart was ook om 1 bezoeker meer te hebben dan in februari maar tot zover komt het nog niet helemaal in de buurt.

Ook heb ik een doel om frequenter te bloggen, voorheen was dat een week dagelijks, daarna 1x in de week en dan weer een paar maanden niet etc. Nu heb ik een aantal weken geleden een doel gemaakt om iedere maandag, woensdag en vrijdag een blogpost online te laten komen. En nu met de blog challenge om dagelijks een bericht online te laten komen. Nu met de blog challenge gaat het goed, maar ik heb momenteel te weinig inspiratie om dit dagelijks te blijven doen. Dus zal het na de blog challenge toch weer naar 3x in de week gaan. Buiten speciale dagen zeg maar waar ik iets kwijt over wil.

En ik heb ik op 1 februari een doel gesteld om op 31 december dit jaar 1000 blog berichten online te hebben staan, nu staan we op 794 berichten. Sinds 1 februari zijn hier een 40 tal berichten geplaatst, maar er zijn er ook nog genoeg te gaan.

Ik heb nooit de intentie gehad om een grote blog te worden, waarmee ik bijv. geld zou verdienen. Toen ik begonnen ben met bloggen wist ik ook totaal niet dat het kon. En die intentie heb ik nu nog steeds niet. Ik vind het leuk dat er meer bericht likes komen, meer reacties en meer bezoekers. Daar haal ik mijn voldoening uit.

Desillusies: Bloggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ik vind het leuk om te schrijven, foto’s te posten etc. Maar echt onderscheidend is mijn blog niet. Daarom valt hij waarschijnlijk ook niet op. Je bent er echt 1 van zoveel….

En er gaat best wel wat tijd en geld in zitten, bloggen is een van mijn hobby’s niet mijn duurste hobby want dat is fotograferen maar wel de meest tijdrovende hobby. Na het kiezen van een naam kan je dat vast laten leggen in een domeinnaam, daarbij hoort een hosting etc. Wat al snel in tientallen tot soms wel 100,- per jaar kost. Daarbij heb je gratis layouts maar ook veel betaalde, momenteel heb ik een gratis layout maar ik denk er soms wel over om een betaalde te nemen. Wil je meer reclame zijn visitekaartjes een handig iets, waarvoor je ook al snel 50,- betaald enz.. Maar zoals vele heb ik het geld er graag voor over. En dan het stukje tijd, ja als je denkt ik maak even een blog dan heb je het wel mis. Er gaat veel tijd in zitten, niet alleen om een layout te maken of aan te passen maar vooral in de berichten. Je wilt graat iets leuks tonen aan de bezoekers en probeert daarbij ook uit te springen. Ondanks dat ik het super leuk vind om te doen een blog hebben en bijhouden ben ik gewoon geen ster in de Nederlandse taal. Per bericht wat er online komt ben ik ongeveer een uur bezig, soms wel 2 uur. Dus er komt meer bij kijken dan veel mensen denken.

Plaats hier je reactie :-)