Dag van de zorg/verpleging

      Geen reacties op Dag van de zorg/verpleging

Vandaag is zoals je in de titel kunt lezen de dag van de zorg, omdat ik zelf dit jaar 10 jaar in de zorg werk, vond ik het wel leuk om er aandacht aan te besteden op mijn weblog.

Misschien heb je het al eerder gelezen maar als kind wist ik nooit wat ik wilde worden, na een aantal opleidingen die ik niet volbracht heb, ben ik dus 10 jaar geleden in aanraking gekomen met het werken in de zorg, toen ik de SPW kinderopvang opleiding niet kon afmaken ben ik door school terug gezet naar niv. 2 helpende welzijn en heb ik voor het eerst stage gelopen in een verzorgingshuis op een dagbesteding voor bewoners met dementie. Daar deed ik voornamelijk activiteiten met de bewoners. In dat jaar ben ik via een uitzendbureau in Breda op allerlei locaties in Breda gaan werken. En zodoende werd me ook in het zelfde jaar een opleiding aangeboden voor verzorgende niv. 3 te gaan volgen. Maar ik miste ervaring en de opleiding was ingekort tot 6 maanden, dat lukte me helaas niet. Maar heb wel een geweldige tijd gehad binnen een verzorgingshuis in Roosendaal. Helaas omdat ik mijn opleiding in die korte tijd niet kon afmaken was, kon ik er niet blijven. En ben in 2008 de opleiding alsnog gaan doen tot verzorgende IG. Niv. 3 via de stichting waarvoor ik nu werk. Eerst vakantiewerk bij de stichting gedaan en daarna de BBL opleiding.
Mijn laatste stage mocht ik kiezen en ben gebleven op de plaats waar ik destijds al stage liep en nu nog werk. Waarbij ik nu 7 jaar op dezelfde locatie werk.

Over het werk zelf doe ik verder geen uitspraken, er is al genoeg te doen over het werken in de zorg op het nieuws, politiek etc. Wel vind ik dat je echt een groot hart moet hebben om in de zorg te werken, je moet het echt voor je bewoners doen.
Uiteraard zitten er ook nadelen aan het werk in de zorg, de gemiddelde Nederlander werkt van maandag tot vrijdag gemiddeld van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer je in de zorg werkt heb je gewoon andere tijden dat je “moet” werken. Er is 24 uur altijd iemand aanwezig, zo werken we dus ook in de weekenden, avonden, nachten en feestdagen.
Maar ik ben van mening dat het in ieder vak wel eens iets is wat je leuk en minder leuk vind.

Het is wel leuk dat er eens per jaar wordt stilgestaan bij de zorg, dat je extra waardering krijgt voor het geen wat je een heel jaar uitvoert. Zowel van je werkgever als dat families van bewoners er bij stilstaan dat is wel dankbaar.

Plaats hier je reactie :-)