De status van het afvallen..

      7 Reacties op De status van het afvallen..

Hey hey!

Meer als 2 maanden geleden zagen jullie voor het laatst een status van het afvallen. Ik ben gewoon doorgegaan met de strijd tegen de kilo’s. En vandaag na een tijdje weer een tussenstand.

Ik krijg nog steeds de vraag hoe ik afval, hoe ik het voor elkaar krijg.
Het antwoord erop is eigenlijk. Ik ben ervan overtuigd dat mensen met overgewicht weten waar het aan ligt dat ze te zwaar zijn of zijn geworden.

Ik doe het op mijn eigen manier, maar ik heb jaren geleden tips gekregen van een diëtiste, die toen zei dat ik te weinig at en dat ik een emotie-eter ben. Bij bepaalde emoties eet ik meer, maar de verkeerde dingen. Z’n knop is niet zomaar om gezet, maar als je wil afvallen heb je een bepaald doel voor ogen.

En om dat doel te behalen moet je na-gaan of je het ook echt kan en of je doel niet te groot is. Zelf wilde ik 29Kilo afvallen maar nu er een aantal kilo’s af zijn en het niet meer zo gemakkelijk is om af te vallen weet ik niet of ik ooit mijn streefgewicht ga halen. Wel vind ik dat je positief moet denken en dat je er wel voor moet gaan als je wil afvallen. Je moet het niet voor een ander doen maar voor je zelf!

Nu denk ik als ik nog 10 Kilo eraf weet te krijgen dan weeg ik hetzelfde als toen ik 17 jaar was. Dan zit ik nog wel boven een “gezond” gewicht. Maar als ik me er prettig bij voel dan ben ik tevreden.

Een stimulans vind ik wel het programma obese, daar zie je mensen met overgewicht die er ook echt heel wat aan willen doen. Je hoort in het programma wat valkuilen zijn, ziet de mensen afvallen en daar vaak bij ook hoe ze een knop om weten te zetten. Zoals vele heb ik geen Chris Powel of Radmilo Soda die me helpt.

Wel heb ik vrienden, familie en collega’s die je een hart onder de riem kunnen steken. En je moet het tenslotte zelf doen!

Wat ik persoonlijk fijn vond is dat ik met een aantal collega’s de strijd tegen de kilo’s ben aangegaan. En dat je daarvan positieve reacties ontvangt en elkaar ondersteund, complimenteert. En ook gezonde gerechten maakt. De afvalrace zoals we die noemde op het werk is nu afgesloten, maar ik ben nog niet op het punt dat ik ermee wil stoppen!

Het is wel zo dat ik soms de touwtjes iets te ver heb laten varen en dat zie je terug in het aantal kilo’s wat je dan afvalt of soms zelfs aankomt. Maar ik weet waar het dan aan ligt en dan kan je er ook iets aan doen. Het is een proces wat mijn hele leven zal blijven herhalen, geniet ik daarom minder? Nee, ik eet en drink gezonder en ik voel me er beter door/bij. Verbied ik me alles? Nee, als ik een feestje heb of iets anders leuks ga doen dan eet en drink ik gewoon. Daarna ga ik niet dagen op water en brood leven. Maar als tip van een voedingsconsulente waar een vriendin van mij bij zit, die zegt ook: als je, je nu alles gaat verbieden dan wordt de verleiding groter en eet je het “ongezonde” in te grote hoeveelheden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit wel werkt en een crash dieet niet. Want als je na een crash dieet weer gewoon gaat eten zie je heel vaak dat mensen weer aankomen. En dat wil ik en vele met mij niet!

Er zijn vele diëten, en ik haal wat uit allerlei diëten. Het water drinken, hoeveelheden groentes, vlees/vis/schaaldieren, pasta/rijst/aardappelen. En daarbij fruit eten. Ik denk dat iedereen wel weet 2 stuks fruit op een dag. 3 hoofdmaaltijden en 3 momenten voor tussendoortjes. Om dan tussen de 1200 en 2000 calorieën uit te komen. En dan geen zak chips verspreiden over een dag om te eten 😉 Dan zit je ook wel aan de 1500 calorieën. Maar iedereen weet natuurlijk dat het niet de bedoeling is.

Wat ben ik nu kwijt… De ene week val ik af, dan kom ik weer wat bij.. Ik ben ook meer gaan bewegen dus ik weet niet of ik vet misschien in spieren omzet. Dat is misschien een klein nadeel dat ik het zonder hulp doe. Ik heb geen idee wat mijn vet percentage was en wat het nu is.

Ik ben er wel van overtuigd dat het minder is geworden, ik leef anders. Ben van broek maat 50 naar 44 gegaan.. En ook van bovenkleding heb ik nu maat L zoiets. Alle kleding is nu te groot geworden. Zo had ik laatst de kleinste maat van grote maten afdeling gepast en dat was nog te groot.. En dat zijn de momenten dat ik ook best trots op mezelf ben.

Ik blijf momenteel op de –10 a –12 kilo hangen.. Maar het is ook bewezen dat je in de eerste 3 maanden het meeste afvalt. En ik ben nu 4 a 5 maanden bezig. Ik blijf doorgaan met hoe ik nu eet en drink en dat bevalt me erg goed!

Over een tijdje weer een tussenstand…

7 thoughts on “De status van het afvallen..

 1. Ine

  Hey Bianca.

  Ik vind dat je heel goed bezig bent, meer bewegen is voor iedereen gezonder( maar dan zonder blaren op je voeten). We gaan gewoon vrolijk verder met onze “strijd” tegen de kilo’s, zonder Radmillo of Chris maar met elkaar!!!

  Ga door zoals je bezig bent, dan komt het helemaal goed.
  Ik ben trots op je!!!

  Liefs Ine

  1. Bianca

   Hey Ine! Samen komen wij er wel!! Vind dat we goed bezig zijn.. Op die blaren na dan haha… Lief dat je zo trots op me bent! Vind dat we samen al heel wat hebben bereikt! Wie had het gedacht dat we 40 Km in 4 avonden zouden lopen? Liefs, Bianca

Plaats hier je reactie :-)