Dieren

Toen vroeger mensen aan mij en mijn vriendje in de kleuterklas vroegen: Wat wil je later worden, heb ik een tijdje geroepen: Boerin. (mijn vriendje wilde Boer worden) Boerin ben ik dan wel niet geworden, wel hou ik erg veel van dieren!

Zelf heb ik nog maar 1 Chinchilla, in Juni is Chinny overleden (linkse van de foto). Chinchilla’s worden in een aantal landen gekweekt om er bondjassen van te maken. Maar tegen zulke praktijken kan ik niet. Ik geef om dieren! Mijn Chinchilla’s zijn broertjes en kunnen dus goed met elkaar in 1 grote kooi leven. Ze zijn echt heel schattig!!!

Ook heb ik 2 Cavia’s sinds Maart 2011, Ik heb een gladharige zwarte met blonde cavia die heet Rino en ik heb een blonde met caramelkleurige borstel cavia die heet Nero. Het zijn 2 mannetjes en zijn echt heel lief!

Verder bezoek ik graag dierentuinen, mijn lievelingsdier is een Beer. Dus bezoek ik graag Ouwehandsdierenpark in Rhenen, waar ze een berenbos hebben. Maar ik ben ook een aantal jaar donateur geweest voor de Lippenberen die in Safaripark de Beekse Bergen leven. Op het laatste park heb ik ook een paar jaar een abbonement gehad, en bezocht ik de beren met regelmaat. Ik probeer ieder jaar zoveel mogelijk dierenparken te bezoeken. Vandaar dat ik geen abbonementen meer heb op dierenparken maar wel ieder jaar een keertje er naar toe ga.

Buiten de beren vind ik vele dieren leuk. Apen vind ik prachtig, Chimpansees & Oeran Oetangs vind ik het mooist. Tijgers & Leeuwen vind ik ook prachtige dieren. Vooral de witte tijgers en leeuwen.
Maar eigenlijk verdienen alle dieren een plekje op de site, dus heb ik in het fotoalbum ook een Dierenmap gemaakt! Waar een selectie van mijn foto’s in staan!