Disney verslag met veel foto's!

      2 Reacties op Disney verslag met veel foto's!
Afgelopen Donderdag, de  dag voordat we naar Disney gingen is Marjolein vanuit Amsterdam naar mij toe gekomen. We moesten beide die dag nog werken, dus werd het 21.12 dat Marjolein aan kwam op het station van Roosendaal. Waar ik haar had opgehaald, eerst hebben we bij mij thuis wat bij gekletst, nog even mijn tas ingepakt en zijn we vrij snel gaan slapen. Inmiddels was het wel al tegen 00.00 uur  dus hoogste tijd om te gaan slapen.

Dag 1: Om 5 uur liepen onze wekkers af. We waren beide echt hyper om naar Disney te gaan, dus na het ontbijt en broodjes gesmeerd te hebben zijn we dan rond 6 uur naar Disney gaan rijden. Dit verliep eerst heel goed tot we in Antwerpen kwamen, daar begon mijn auto ineens onwijs te schudden waar we beide van schrokken. Dus bij Borgerhout de snelweg af en even bij een tankstation gekeken of ik iets kon zien aan mijn auto. Ik vond niets, en zijn dus verder gereden. Enkele kilometers daarna begon het geschud weer maar dat was niet het ergste mijn stuur reageerde ook minder op mijn bewegingen. Dus zijn we bij het eerste de beste tankstation van de snelweg af gegaan, dat was net voorbij Zwijndrecht. Daar heb ik de ANWB gebeld waarbij verteld werd dat de gemiddelde wachttijd 2 uur was. Dus hebben we rustig gewacht. Ik dacht echt even daar gaat ons reisje naar Disney. Maar gelukkig kwam na 1 uur gewacht te hebben de Belgische Wegenwacht. Die heeft gekeken aan mijn auto en vond niets, hij is nog even een stukje met Marjolein gaan rijden. Maar na 10 minuutjes kwamen ze terug met het bericht dat er niet gevonden kon worden wat er aan de hand was.

Dus hebben wij ons tripje verder voortgezet, we zijn nog een paar keer moeten stoppen wegens het trillen/schudden van mijn auto. Omdat je dan geen grip hebt op je auto en ik dat wel erg gevaarlijk vond. Onze ruggen hebben daardoor wel een goedkope rug massage gehad, geen massage stoel kan tegen mijn auto op. Wat heel raar is, is dat als we ongeveer 10 minuten of iets langer stil stonden dat mijn auto daarna weer goed reed. En dan na een half uurtje, uurtje of soms 1,5 uur weer begon te schokken.

 

Maar niet getreurd we zijn rond 1 uur aangekomen in het hotel, wel later dan gepland. Maar ja daar was niets aan te doen. We konden gelijk in checken en de kamer was klaar, dus wij naar de kamer. We schrokken eigenlijk beide best, want we betaalde 95,- pp voor 2 nachten. Maar het ontbijt alleen al koste 23 euro pp per dag. Later zagen we de kamerprijzen op de deur staan waarbij je over de 200,- per nacht betaald. Dus hebben we het eigenlijk heel goed gedaan. We hadden echt een super mooie hotel kamer met uitzicht.

Na de verkenning in onze hotelkamer zijn we dan met m’n auto naar Disney gereden omdat het ’s avonds het: Not so scary halloween party was. En dat is alleen voor bezoekers die een extra kaartje kochten waardoor er geen bussen meer terug naar het hotel zouden rijden.
Aangekomen in het park heeft Marjolein haar Dreampass gehaald, ze kreeg 20% korting omdat ik ook een dreampass heb. En ik heb een eerste stempel gekregen op mijn kaart, als ik nog 2 mensen een abbo laat nemen waar ik bij ben, dan heb ik volgend jaar een gratis abbo. Dus mocht er iemand zijn die ook wel heel graag een abbo wilt? Als je 3 dagen gaat dan ben je namelijk al duurder uit dan een Fantasypass.

Toen Marjolein haar Dreampass had zijn we wat gaan rond lopen in Disney en het was echt heel rustig in het park! Dus hebben we best veel kunnen doen kwa attracties en shows. Zo zijn we als eerste in Space mountain geweest, Crush Coaster & Tower of Terror.
 
En ik ben ook op de foto geweest met Jack & Sally. Iets wat ik al heel lang wilde! Dus ik ben zo blij als een klein kind 😉

We waren eigenlijk best wel verbaast toen we de kaartjes gingen halen van het Not So Scary Halloween Party. Marjolein had op internet gelezen dat het 17,50 zou kosten. (met korting, normaal 25,-) Maar we hoefde beide maar 12,50 af te rekenen. Het Not So Scary Halloween Party is iedere Vrijdag in Oktober. Daarna zijn we bij de Plaza Gardens Restaurant gaan eten. Een buffet restaurant, ik was daar een paar jaar geleden al meer gaan eten. Ik moet zeggen dat ik de gerechten nu veel lekkerder vond als een paar jaar geleden.

Tegen de avond werd het kouder en ik was zo slim om mijn zomerjas in het hotel te laten liggen. Mijn trui is wel warmer maar daar kwam de wind iedere keer doorheen. Dus zijn we terug naar het hotel gereden en ook even getankt want mijn auto begon zonder benzine te zitten. Toen we terug naar Disney reden was de ingang gesloten, dus zijn we naar de parkeergarage van Village gereden en dan daar mijn auto geparkeerd. Zo konden we toch nog genieten van het Not So Scary Halloween Party.
  
Er waren 3 shows die we wilde zien, eerst zijn we naar Huey, Dewey and Louie’s trick or treat party geweest. Een show met Kwik, Kwek & Kwak. Echt een hele leuke show en leuk om kwik, kwek en kwak een keer in het park te zien!

Daarna zijn we doorgegaan naar Minnie’s Pirate Halloween Party, maar dat viel nogal tegen dus zijn we naar de Big Thunder Mountain gegaan waar een wachttijd van 20 minuten was (echt nog nooit zo rustig gezien). Daarna zijn we in de Phantom Manor geweest, waar ook Jack & Sally weer stonden. Nu heb ik een foto met hun beide 🙂

De tijd ging echt heel erg snel, om 23.15 was de laatste show: The Disney’s “Not-so-scary” Halloween Show. Die show was echt geweldig, echt super leuk om Esmeralda, Clopin, Gaston, het Beest & Belle in jaar niet prinsessen jurk te zien!  Met die show eindigde onze eerste dag in Disney!

Dag 2: Vandaag hadden we de bus gereserveerd, die reed om 10.30 naar het park. Dus zijn we ook wat later gaan ontbijten. Het ontbijt was echt super lekker! Ze hadden echt van alles: eieren, bacon, stokbrood, boterhammen, div. harde broodjes met maanzaad enz.., chocolade broodjes, croissantjes, koffie koekjes, yoghurt met allerlei ontbijt granen en dan nog allerlei beleg. We hebben in ieder geval onze buiken goed vol kunnen eten!

Het pakje past net niet... ;)

Het pakje past net niet... 😉

Daarna zijn we met de bus naar Disney gegaan, het was wederom niet zo druk. Deze keer had ik mijn vest met daaroverheen mijn zomerjas aangedaan. Maar dat was eigenlijk niet warm genoeg! Na een tijdje was ik de kou beu en heb een sjaal & handschoenen gekocht. En ik wilde ook de bijpassende jas van Alice in Wonderland kopen, maar die paste helaas niet. Dus is het alleen bij de sjaal en handschoenen gebleven. Nou die kon ik goed gebruiken! Het park was open tot 21.00 uur maar we dachten beide dat halen we echt niet om tot zolang in het park te blijven. We hadden beide slecht geslapen en waren dus nog heel erg moe! En al snel hadden we zere voeten. Maar we gaven niet op, we zijn gebleven zelfs nog tot na 21.00 uur! We hebben deze dag vooral veel gelopen en op z’n tijd wat (warms) gedronken en even gezeten. Ook zijn we in Pirates of the Carrebean geweest en Phantom Manor, beide heb ik geprobeerd te filmen maar deze zijn te donker om ze te plaatsen! We hebben ook nog een rondje in het studio’s park gemaakt daar zijn we in Cinemagic geweest, een show die ik nog nooit gezien had. Verder hebben we deze dag in veel winkeltjes gekeken en naar Shows gaan kijken. De show van 18.00 uur (Mickey’s Magical Celebration) vond ik echt super, vandaag had ik alleen maar foto’s gemaakt. Verder kan ik me eigenlijk niet meer zo goed herinneren wat we deze dag nog meer hebben gedaan. Ik denk dat de kou mijn hersenen hebben aangetast 😉

Dag 3: Vandaag zijn we wat vroeger opgestaan, ontbeten en toen met de auto naar Disney. Omdat we een Dreampass hebben is het park 2 uur eerder open. En daar hebben we vandaag gebruik van gemaakt. We zijn eerst in  Buzz Lightyear’s Lazergame geweest daarna zijn we doorgelopen naar: Peter Pan’s flight, Pinnochio, Snow White, Pirates of the Caribbean, Phantom Manor, Big Thunder Mountain en 2 keer in it’s a small world. Het was echt heel erg rustig in het park, maarja het regende ook de hele ochtend tot ongeveer 15.00uur. Dus was het ook niet gek dat het zo rustig was. We hebben ’s avonds in Disney Village gegeten bij het Rain Forrest Café ik was er nog nooit geweest, was wel erg leuk eten tussen de wilde dieren (poppen die ook soms bewogen) Daarna zijn we nog terug gegaan naar het park om: Mickey’s Magical Celebration nog eens te zien, we stonden helemaal vooraan en ik heb heel de show gefilmd. Vlak voor de show had ik nog de ring en ketting gekocht zie mijn blog: minishoplog Disney.

Na de show zijn we richting huis gereden. Het was toen rond half 8/8 uur. We hebben gelukkig op de terugreis maar 2 keer hoeven te stoppen wegens het schudden van de auto. Om rond 01.00 uur waren we weer thuis. We waren beide echt gesloopt toen we thuis kwamen dus zijn we snel gaan slapen!

De volgende middag heb ik Marjolein weer naar het station gebracht.
Het was echt super om deze dagen weg te zijn met Marjolein ik heb het echt super goed naar mijn zin gehad. Ondanks de kou & regen was het echt super!!
Ik heb nu alweer zin om terug te gaan….

Marjolein heeft nog een heel erg leuk reisverslag gemaakt in het Engels!
Deze vind je hier!

2 thoughts on “Disney verslag met veel foto's!

Plaats hier je reactie :-)