Echte Griekse Tzatziki

      3 Reacties op Echte Griekse Tzatziki

 Als ik iets lekker vind als saus/bijgerecht is het wel Tzatziki, normaal koop ik dat gewoon in de winkel. Maar nu vond ik het leuk om zelf Tzatziki klaar te maken… Dus ben ik opzoek gegaan naar een recept, ik wist niet dat je Tzatziki op zoveel verschillende manieren kon maken!

Voor de Tzatziki heb je nodig:
– 500 gr. Griekse yoghurt (het liefste de dikste die er is),
– 1 Komkommer,
– 3 teentjes knoflook,
– halve citroen,
– 2 eetlepels dille,
– 1 eetlepel olijfolie,
– naar smaak peper en zout.

(voor de gene die goed opletten, zie je ook Slagroom erbij staan op de foto.. Dit was een foutje)
null
Om de Tzatziki te maken begin je met de komkommer, eerst snij je de uiteindes van de komkommer eraf, je wast de komkommer en raspt heel de komkommer. Vervolgens doe je geraspte komkommer in een zeef en druk je met een lepel de komkommer aan. Het vocht wat uit de komkommer komt, heb je niet nodig. Je laat de komkommer uitdruipen tot het einde van het gerecht, ik heb het later boven een maatbeker laten uitdruipen.  null 
Je doet de griekse yoghurt samen met de geperste knoflook, olijfolie, citroensap (van halve citroen, “let op de pitjes”) in een grote kom. Je snijdt de dille zo klein mogelijk (ongeveer voor 2 eetlepels) voeg deze toe.
null 
null 
null 
null
Tot slot voeg je de komkommerrasp toe, en breng je de tzatziki op smaak met peper en zout!  
null

Je tzatziki is nu klaar, maar laat hem nog wel even een aantal uren opstijven in de koelkast! Je kunt de tzatziki ook een avond van te voren al maken, dan komen de smaken er nog beter uit!

3 thoughts on “Echte Griekse Tzatziki

  1. Pingback: Gegrilde Zalm, Tzatziki & Aardappelgratin! | Bianca Online

  2. LinvanT

    Dille in tzaziki? Dat ken ik niet. Zelf gebruik ik een kleinere rasp voor de komkommer. Ik vond komkommer schillen, raspen, uitpersen en door de yoghurt doen samen met knoflook al genoeg werk, haha. Jouw recept eens proberen.

Plaats hier je reactie :-)