Internationale coming out day

      Geen reacties op Internationale coming out day

Ondanks dat ik zelf een aantal jaar geleden mijn coming out heb gehad wilde ik graag hier een bericht over schrijven. In de loop der jaren heb ik hier al vaker aandacht aan besteed. Maar ik vind het vooral belangrijk voor mensen die nog niet zover zijn om “uit de kast te komen”, ze hier misschien iets aan hebben om erover te schrijven. Want ondanks dat we in 2017 leven is het nog niet altijd even makkelijk om uit de kast te komen. Ook hier in Nederland niet, ondanks dat het wel meer geaccepteerd wordt dan jaren geleden. En de ene persoon is de andere niet. Maar ook bijv. ouders, de ene ziet het aankomen, verwachten het van je. Bij andere families komt het uit de lucht vallen dat je op hetzelfde geslacht valt, je transgender bent of dat je beide geslachten erg interessant vind. Ik heb altijd gezegd je valt op een persoon, kijk dat ik vrouwen aantrekkelijk vind, veel aantrekkelijker dan mannen. Wil niet zeggen dat anderen dat ook zo moeten vinden.

Het is heel belangrijk voor jezelf om te weten op wat voor een persoon val ik voordat je uit de kast komt. Ik dacht als kind namelijk dat ik Bi was, en heb jarenlang in een bubbel geleefd omdat ik dat graag wilde. Niet om in een bubbel te leven maar om “normaal” te zijn. Ik ben de eerste in mijn familie die uit de kast is gekomen, kende weinig mensen die op hetzelfde geslacht vallen. En dat maakte het er gewoon niet altijd even makkelijk op. In 2011 heb ik hier een bericht over geschreven volgens mij voor mij als 1 van de eerste keren. 2011 is ook het jaar geweest dat ik het na jarenlang verzwijgen aan mijn ouders en collega’s heb verteld. Inmiddels dus 6 jaar geleden, maar voor mezelf wist ik het al veel eerder eigenlijk op de basisschool al, maar heb het toen ik 14 of 15 was al met een vriendin besproken dat ik er mee zat. Je kan dus zeggen dat ik er lang over heb gedaan om het te uiten.

En nadat ik het geuit heb dat ik op vrouwen val was het niet alleen voor mijn familie om het te accepteren maar ook voor mezelf. Dat heeft stiekem nog lang geduurd voordat ik mezelf echt accepteerde zoals ik ben. Nu weet ik dat ik er ook mag zijn, gewoon als persoon niet omdat ik op vrouwen val. Iedereen mag er zijn zoals je bent, en het leven gaat gewoon niet altijd over rozen. Er zijn echt moeilijke momenten maar dat heeft iedereen in zijn/haar leven.

Dus twijfel je over je geaardheid maak het bespreekbaar met een vriend/vriendin/ouders of online waar veel over te lezen, praten is met elkaar. Er is vast iemand in je omgeving waar je eerlijk tegen kan zijn. Ben jezelf, wees trots en leef!

Plaats hier je reactie :-)