Internationale dag tegen Homofobie

      Geen reacties op Internationale dag tegen Homofobie

Vandaag is de internationale dag tegen de homofobie en tot mijn verbazing heb ik daar eerder op mijn weblog nog geen aandacht aan besteed, wel over feit dat ik op vrouwen val. Maar nog nooit over homofobie. Gelukkig heb ik er zelf weinig mee te maken gehad. Maar dat wil niet zeggen dat het niet voorkomt, ook hier in Nederland niet. Heb wel eens opmerkingen gehad als ik met mijn toenmalige vriendinnen hand in hand liep, of afkeurende blikken. Ik weet nog wel heel goed sinds ik uit de kast ben gekomen z’n 7 jaar geleden dat er mensen ineens heel anders tegen mij gingen doen, veel afstandelijker. Net of ik op iedere vrouw val die ik zie. Zo zie ik vaak met oud en nieuw ofzo dat mensen niet door mij gekust willen worden. Terwijl ik daar helemaal geen bij bedoelingen heb.
Want iedere hetero man valt toch ook niet op iedere vrouw en iedere hetero vrouw toch ook niet op iedere hetero man.
Meer heb ik er gelukkig geen “last” van. Maar je hoort helaas ook in Nederland nog steeds dat er nog mensen last hebben homofobie. Waarom mensen in elkaar slaan omdat je op het zelfde geslacht valt? Dat vind ik gewoon zinloos geweld…

Mijn hoop voor de toekomst is dat iedereen gewoon zichzelf kan en mag zijn! Ongeacht waar je woont of wat je voelt..

Plaats hier je reactie :-)