Internationale dag van de fotografie

      Geen reacties op Internationale dag van de fotografie

Vandaag is het de Internationale dag van de fotografie, en ook deze dag wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan zonder een blogpost. Pas geleden heb ik al een stukje geschreven over fotografie bij de dag van de passie. Wat natuurlijk ook fotografie is.

Ondanks dat er pas al aandacht aan besteed is op mijn weblog wilde ik graag vandaag alsnog een bericht posten!

Mensen vragen wel eens wat betekend fotografie voor mij? Nou eigenlijk heel veel, ik heb het hier vast al vaker neergezet. Ik heb een lange tijd fotografe willen worden. Maar door het gebrek aan zelfvertrouwen en dat er zoveel mensen zijn die tegenwoordig fotograferen heb ik er nooit een opleiding in gevolgd. Omdat ik van mening ben dat andere mensen veel mooiere foto’s maken. En omdat zoveel mensen een spiegelreflex camera hebben is de vraag ook veel minder dan bijv. 5 of 10 jaar geleden. En veel mensen noemen zich fotograaf omdat ze graag foto’s maken en daarin “bijbeunen”. Ik vind het gewoon leuk om foto’s te maken, en het is echt een hobby. Foto’s maken van wat ik leuk vind. Het is geen verplichting en als je fotograaf bent heb je opdrachten die je “moet” volbrengen en niet altijd is dat naar vrije keus.
Zo lijkt het me heel leuk om een keer een bruiloft te fotograferen, alleen dan komt er druk bij kijken. Want kan moeilijk zeggen als het bruidspaar achteraf zegt dat ze de foto’s niet mooi vinden van nou dan doen we het nog eens over. Dus laat mij maar gewoon vrijblijvende foto’s maken, van dingen die ik leuk vind om te fotograferen, zo maak ik momenteel vaker foto’s met mijn gsm of compact camera dan met mijn spiegelreflex camera, die ik heb ik namelijk niet altijd bij.

Graag zou ik ook meer willen fotograferen, het is alleen zo dat als je fulltime werkt dat je daarbij soms weinig zin en tijd over hebt om ook nog met je camera op pad te gaan. Zo zie je dat ik tijdens mijn vakantie vaker foto’s maak dan wanneer ik een drukke werkweek heb. Maar dat is denk ik ook wel logisch.

Ook zou ik graag opnieuw een cursus gaan volgen of meerdere cursussen. Maar dat zit er voorlopig helaas ook niet in. Dat is wel een doel van me om in 2018 te gaan doen.

Er wordt me ook regelmatig gevraagd: Gebruik jij je fotostudio nog veel, en dan moet ik eerlijk bekennen nee eigenlijk niet. Die zou ik best vaker willen gebruiken, maar ben ook niet iemand die naar mensen toe gaat en vraagt: Mag ik van jou in mijn fotostudio foto’s maken. Wel kan ik zelfportretten maken, maar daar heb ik ook niet altijd zin in. Om mezelf op te tutten en dan foto’s van mezelf ga maken. Je kan wat dat betreft ook wel merken toen ik in een relatie zat dat ik dat wel vaker deed. Of foto’s van mij en mijn partner maken. Nu heb ik die motivatie vaak niet. En daarbij komt dat ik in het begin van het jaar een nieuwe camera heb gekocht, en die is niet compatible met de apparatuur die ik heb. Wel kan ik mijn oude camera daar nog voor gebruiken, want om het juiste materiaal te kopen die wel compatible is ook gewoon heel kostbaar. Daarvoor gebruik ik m’n studio te weinig.

Maar hoe je het ook went of keert, fotograferen blijf ik zeker doen, het is mijn grootste hobby die ik ook het langste van mijn hobby’s beoefen. En daar blijf ik zeker mee doorgaan.

Plaats hier je reactie :-)