Jaaroverzicht 2017

      Geen reacties op Jaaroverzicht 2017

De laatste dag van het jaar is weer aangebroken, en dus krijgen jullie traditie getrouw een jaarverslag van mij hier op mijn weblog. 2016 was een roerig jaar voor me, maar dit jaar is de rust wat wedergekeerd. Dit jaar ben ik begonnen met meer aan mezelf te denken i.p.v. anderen. En dingen geprobeerd te verwerken, wat ook wel nodig was. Maar ik ben en blijf een emotie-eter dus alle kilo’s die ik vorig jaar was kwijt geraakt zitten er dubbel en dwars weer bij. Het kwartje is bij mij nu nog niet zo om, dus ik ga vanaf januari wel weer terug beginnen met sporten maar echt voor mezelf niet om af te vallen. En ik zie vanzelf wanneer het kwartje valt om echt iets aan mijn gewicht te doen. Want ergens wil ik graag afvallen maar aan de andere kant ook weer niet, want anders had ik er al wel wat aan gedaan. Dus ga ik daarover geen uitspraken doen dat ik in 2018 echt iets aan mijn gewicht ga doen.

Maar eerst terug kijken naar het afgelopen jaar, eigenlijk iets eerder terug want eind dec. 2016 ben ik in contact gekomen via een fb pagina met Mascha, ondanks dat we in het zelfde dorp wonen had ik haar nog nooit eerder gezien. Begin van dit jaar voor het eerst met Mascha afgesproken en we zijn dit jaar goede vriendinnen geworden. We hebben dit jaar heel wat leuke dingen gedaan, zo zijn we met carnaval naar de verbranding van den nol geweest, zijn naar de roze maandag geweest, Amsterdam pride, aantal keer naar div. terrasjes geweest. Wekelijks een stukje gaan wandelen, naar Sunparks een paar dagen weg geweest en nog veel meer leuke dingen gedaan. Ook is het wel fijn dat we beide op vrouwen vallen dus kunnen ook over zulke dingen goed praten. Ik ben heel blij met deze vriendschap en ik ga er vanuit dat we nog lang vrienden zullen zijn en blijven afspreken!

Januari: Ik dacht dat we dit jaar pas in Dec. Voor het eerst sneeuw hadden, maar dat klopt niet. In Januari had het ook al gesneeuwd. Ik moet zeggen vind het zo mooi om te zien! Alleen als je er doorheen moet is het minder. Ook heb ik in Januari mijn nieuwe camera gekocht. Waar ik toch wel heel erg aan heb moeten wennen omdat hij ondanks het zelfde merk als mijn oude camera was echt compleet anders was. En sommige onderdelen die ik had voor bijv. in de studio niet compatible zijn met de nieuwe camera. Maar ik hoorde laatst van een voormalig buurmeisje dat er in de buurt een leuke opleiding is, die ik zeker vanaf September komend jaar wil gaan volgen.

Februari: In het begin van het jaar was het natuurlijk ook carnaval net als ieder jaar, dit jaar ben ik naar de optocht in Roosendaal geweest wat ik eigenlijk ieder jaar doe en naar een optreden geweest van het feestteam op zondag. En op Dinsdag naar de verbranding van den nol dan geweest. Dus was voor mij weer een geslaagde carnaval!
Buiten carnaval is ook mijn nieuwe bank deze maand geleverd, ook al was het misschien niet de beste keuze om deze bank te kiezen met mijn katten, ben ik tot op heden nog erg blij met de bank.

Maart: In Maart was ik natuurlijk jarig, jaja 32 alweer.. Dit jaar ben ik met Irene en Mascha uit eten geweest voor mijn verjaardag. En heb ik mijn ouders meegenomen naar ’t zusje. Ook om mijn ouders te bedanken voor alles wat ze voor me doen. Een week voor mijn verjaardag ben ik samen met Mascha naar de bingo geweest waar Louisa en Rosanna van TLC waren. Wat echt een leuke feestelijke hilarische avond was. Ook ben ik eind maart met mijn zus en haar schoonzusje nog een keer naar de bodyguard geweest wat wederom heel mooi was.

In April waren er voor mij niet echt hoogtepunten om op terug te blikken…

Mei: Half maart ben ik samen met Mascha naar de tropical zoo berkenhof geweest wat echt een aanrader is om een keer te bezoeken! Ook was het in die week de voorrondes van het Eurovisie songfestival een jaarlijks terugkerend programma waaraan ik verknocht ben. Ook de avond nadat we naar de tropical zoo zijn geweest was de grote finale waarbij ik natuurlijk aan de buis zat gekluisterd! En wat hebben de meiden het goed gedaan voor Nederland. Het liedje vond ik zelf ook mooi..
Eind mei was het al prachtig weer, dus de eerste keer terrassen dit jaar was al in mei…

Juni: Deze maand stond voor mij vooral in het teken van wandelen, wandelen en nog es wandelen. Heb deze maand zoveel stappen gezet. Ook heb ik met vriendin uit Amsterdam/Lisserbroek afgesproken die ik alweer een paar maanden niet had gezien. Heb echt een top dag gehad! En we hadden ons ook voorgenomen om vaker af te spreken, alleen is het helaas bij 2x dit jaar gebleven. Dat moet in 2018 echt anders hoor Marjolein!! En Paula natuurlijk ook..

Juli: Voor mijn ouders hun verjaardagen, vaderdag en moederdag hebben mijn zus, zwager en ik mijn ouders en neefje een dagje weg cadeau gedaan. Zo zijn we naar Ouwehands geweest en daarna nog bij La Cubanita gaan eten in Den Bosch. Wat ook echt top was!
Verder staat Juli altijd in het teken van m’n favoriete feestdag van het jaar.. De roze maandag! Gewoon lekker jezelf zijn.. Dit jaar ben ik er samen met Mascha en Irene naar toe geweest!

Augustus: maar niet alleen Juli staat in het teken om lekker jezelf te kunnen zijn. Zo ben ik dit jaar met Mascha naar Amsterdam Pride geweest en een weekje later met Irene naar de Antwerp Pride closing festival. Wat beide super leuk was!

In de laatste week van Augustus kreeg ik mijn zomer vakantie, en daar heb ik heel erg van genoten! Zo ben ik dus naar Sunparks geweest met Mascha, het bloemencorso, afgesproken met Irene om te gourmetten en ben ik 2x met Mascha uitgeweest in Breda! Wat ik al een jaar niet meer had gedaan. Wat dus ook heel erg leuk was.. Ook ben ik naar Antwerpen geweest, naar Mariska en een week later zijn Mariska, Mascha en ik bij ’t zus je gaan eten. Wat ik ook wel grappig vind is dat ik Mariska al een aantal jaar “ken”. Mascha dit jaar beter heb leren kennen, en dat Mariska en Mascha bij elkaar in de klas hebben gezeten. Dus was leuk om met z’n 3tjes af te spreken en lekker zijn gaan eten!

En ik heb eind September ook afscheid genomen van mijn oude roestbak en heb ik mijn “nieuwe” auto gekocht waar ik echt super blij mee ben!

Na september begon mijn herst/winter dip.. En ben in Oktober met Mascha een keertje naar het bos geweest daar wat kiekjes gemaakt en gezellig rond gelopen.

In November zijn we naar Avri bloem en tuin centrum geweest.

Je merkt het al, door mijn dipje niet zoveel leuke dingen gedaan. Daar kwam deze maand verandering in. December is altijd een drukke maar gezellige en leuke maand vind ik. Begin van de maand natuurlijk wat aan kerstversiering neergezet, en mijn kerstboompjes gezet. Mezelf een nieuwe laptop cadeau gedaan, ben er zo blij mee en dat ik weer lekker kan keuvelen met fotobewerkingsprogramma’s mijn weblog heb kunnen bijwerken en foto’s kunnen overzetten op de laptop.

Half Dec. Was het even lichtelijke paniek in Nederland en Vlaanderen want er werd zeer slecht weer voorspeld en daar bleef het deze keer niet bij, er is best wat sneeuw gevallen, wat echt mooie beelden op leverde. Tot je er doorheen moest vooral toen het spiegelglad werd. Oh wat was ik blij dat ik veilig op het werk en veilig thuis was gekomen. Want ja in de zorg krijg je geen sneeuw/ijs vrij..
En toen was mijn najaars vakantie aangebroken. Had me zo voorgenomen om mijn huisje wat op orde te krijgen. Maar dat viel even vies tegen door alle andere afspraken en plannen. Dus dat wordt een dingetje voor komend jaar om er mee aan de slag te gaan! Na een halve dag schuren was ik het al beu, maar gelukkig kan je de namen niet meer lezen. Dus komend jaar ga ik verder aan de deur beneden om die weer mooi te krijgen, mijn slaapkamer verder netjes te krijgen en wanneer er nog zin en tijd over is mijn zolder eens grondig aan te pakken..

Ook ben ik in Dec naar de kerstmarkt in Antwerpen geweest, wat weer een leuk uitstapje naar m’n favoriete stad was.

En ook kerst viel in mijn vakantie dit jaar. Wat ook geslaagde dagen waren.. En ben ik inmiddels alweer een paar dagen aan het werk.

Nu is het alweer de laatste dag van het jaar.. Wat toch altijd wel een sentimentele dag is vind ik. Want niet alleen hier kijk ik terug naar het afgelopen jaar met alleen de leuke dingen, in mijn hoofd komen allerlei momenten niet alleen van dit jaar maar ook eerdere jaren voorbij..

2017 was voor mij een leuk en mooi jaar, ben trots op mezelf, blij met de mensen om mij heen. Hoop dat dat in 2018 ook zo blijft. En het zou ook fijn zijn dat de liefde van mijn leven op mijn pad komt, ik houd in ieder geval mijn ogen goed open.. En dan zien we wel wat er komend jaar voor mij in het verschiet ligt!

Ik hoop dat iedereen vandaag een mooi uit einde heeft en dat 2018 een mooi jaar mag worden! Doe vanavond voorzichtig met vuurwerk, wees een beetje vriendelijk voor elkaar! En laten we in 2018 er met z’n alle een mooi jaar van maken!!!

Mocht je de terugblikken van voorgaande jaren willen zien die vind je hier:2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010

Plaats hier je reactie :-)