Kerst 2014 (Ouders): Stoofperen met een twist

20141226_203730 Zoals vele vind ik stoofperen erg lekker, met de kerst van 2014 wilde we iets anders doen dan de “normale” stoofperen… En we vonden een recept op internet om stoofperen met een twist te maken. Ik dacht dat is wel lekker.. Maar ik moet heel eerlijk zeggen.. Het viel me best wel tegen, er zat een hele sterkte smaak aan wat ik niet zo lekker vond..
Dat ik ze niet lekker vond wil niet zeggen dat niemand ze lekker vind.. Dus misschien vind jij ze wel lekker! Zo ja, zo kan je ze maken!

Ingrediënten

Stoofperen met effect

  • 1  citroen
  • 1 l witte wijn
  • 500 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl kurkuma
  • 1  laurierblaadje
  • 12  stoofperen, Gieser Wildeman
  • 200 ml rode port of bessenjenever
  • 1 el maïzena
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig

  • grote pan
  • ovenschaal

Stoofperen met effect
Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan. Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook. Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn. Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren. Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. Zet het vuur uur uit en laat de peren afkoelen. Bewaar het stoofvocht voor later.

Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin. Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn.

Roer de maïzena aan met een beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena. Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans. Steek boven in de peer een takje munt.

 

Plaats hier je reactie :-)