Kerst 2014 (Ouders): Vitello Tonato

      1 reactie op Kerst 2014 (Ouders): Vitello Tonato

20141226_174524Met de kerst van 2014 besloten we als koud voor gerecht vitello tonato te eten. Ik had het nog nooit op, maar het leek me heel erg lekker! En ik moet zeggen, ik ben er dol op! Het was echt heel erg lekker. In Januari 2015 ben ik met mijn werk uit eten geweest daar bestelde ik ook vitello tonato, maar die kon toch niet aan deze tippen moet ik zeggen!
Hoe maak je de lekkere vitello tonato… dat zie je hieronder!

    Tonato-saus

  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3  ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Vitello

  • 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • versgemalen peper

Tonato-saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

1 thought on “Kerst 2014 (Ouders): Vitello Tonato

Plaats hier je reactie :-)