Kerst 2015 (Ouders): Boeuf Bourguinon

      Geen reacties op Kerst 2015 (Ouders): Boeuf Bourguinon

Afgelopen kerst stond als hoofdgerecht de Boeuf Bourguinon op het menu. Dit gerecht heb ik al een paar keer eerder op. Het gerecht stond een keer in een boekje en mijn ouders waren er nieuwsgierig naar, dus hebben ze dit klaar gemaakt. Uiteraard ben ik gaan proeven en ik moet zeggen, ik ben een fan!!

Wat heb je ervoor nodig?

  • 750 g riblappen, in stukken van 2 x 2 cm
  • 2 uien, in ringen
  • 250 g winterpeen, in plakjes
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 750 ml rode volle wijn
  • 180 g gerookt ontbijtspek
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 g verse peterselie
  • 250 g champignons, schoongemaakt
  • 1 potje zilveruitjes (340 g)
    20151227_192157

Bereiden

  1. 1. Meng in een kom het rundvlees met de ui, winterpeen en knoflook en schenk de wijn erover. Laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem 30 min. voor gebruik uit de koelkast. Schep het vlees vlak voor gebruik uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
  2. 2. Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak het in een braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 10 min. uit. Schep uit de pan.
  3. 3. Doe het rundvlees in de pan en bak het goudbruin in het spekvet. Schep uit de pan.
  4. 4. Schep de groenten uit de marinade, doe in dezelfde pan en bak zachtjes 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng zachtjes aan de kook.
  5. 5. Bind ondertussen de tijm, laurierblaadjes en de helft van de peterselie bij elkaar met een stukje keuken touw. Voeg dit bouquet garni toe aan het vlees en de groenten. Laat zonder deksel op de pan 2,5 uur zachtjes stoven.
  6. 6. Voeg de champignons toe. Laat de zilveruitjes uitlekken en doe erbij. Laat het vlees en de groenten nog 30 min. stoven. Is het vlees dan nog niet mals, stoof dan nog 30 min.
  7. 7. Snijd de blaadjes van de rest van de peterselie fijn en strooi over de boeuf bourguignon.Bij de boeuf hebben we zoals je op het fotootje kan zien Italiaanse Aardappeltjes op. Dit recept vind je hier

 

Plaats hier je reactie :-)