Kerst 2017: Aardappelpoffertjes met appel compote

      1 reactie op Kerst 2017: Aardappelpoffertjes met appel compote

Op eerste kerstdag stonden er dit jaar 2 aardappelgerechten op het menu, een daarvan was de aardappelpoffertjes (wij hadden we 1 grote dikke pannenkoek) van gemaakt. En daar dan wat puntjes van gesneden.  De appel compote zie je niet op de foto, want die heb ik later op, nadat er wat plek was vrijgekomen op mijn bord. Wederom smaakte het aardappelgerecht en de appel compote erg lekker. En eigenlijk is het niet moeilijk om te maken, maar dat is met veel dingen zelf maken kost iets meer tijd dan iets uit een pakje of potje halen maar is zoveel lekkerder.

Ingrediënten voor 4a6 personen:
1 kg appels (bijv. goudrenet)
8 el suiker
100 ml appelsap of water
1 kaneelstokje
1 kg (kruimige) aardappels
1 ui
1 ei
1-2 el aardappelzetmeel
zout en peper
75 gr boter

Bereiding:

Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels klein. Breng aan de kook met 8 el suiker, het appelsap en het kaneelstokje. Laat afgedekt 6-10 minuten koken. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje.

Schil de aardappels, was ze en rasp ze fijn. Laat de aardappels goed uitlekken in een zeef en vang het zetmeelrijke vocht op.

Pel en rasp de ui. Roer door de geraspte aardappel.

Giet het zetmeelrijke vocht voorzichtig af, zodat het bezonken zetmeel achterblijft. Voeg dit bezinksel samen met het ei en het aardappelzetmeel toe aan het aardappel-uimengsel om het geheel te binden. Breng goed op smaak met zout en peper.

Verhit de boter  in een  pan met antiaanbaklaag. Bak het aardappel uienmengsel als een dikke pannenkoek/pizza in 10 minuten gaar, halverwege keren.

Dien op met de appel compote.

1 thought on “Kerst 2017: Aardappelpoffertjes met appel compote

  1. Pingback: Kerst diner 2017 – Bianca Online

Plaats hier je reactie :-)