Kerst 2017: Kerst Dessert

      Geen reacties op Kerst 2017: Kerst Dessert

Dit jaar bestond het dessert uit verschillende dingen, een citroen-yoghurt parfait, stoofpeertjes, citroen-yoghurt mascarpone. En zelf geklopte slagroom!

Citroen-yoghurtparfait
Ingrediënten:
100 gr             suiker
6                      citroenen (biologisch)
300 ml             volle yoghurt
300 ml             slagroom
Bereiding:

Los in een pan op laag vuur de suiker op in 6 el water. Laat de siroop afkoelen.

Was de citroenen , met heet water en wrijf ze droog. Halveer de citroenen, pers  het sap uit en meet 150 ml af.

Verwijder het overige vruchtvlees uit de citroenen. Zet de uitgeholde citroenen minimaal 2 uur in de diepvries.

Roer de yoghurt, het citroensap en de suikersiroop door elkaar.

Klop de slagroom stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel. Verdeel het mengsel over een platte

schaal (liefst roestvrij staal) en zet in de diepvries.

Roer om de ca. 30 minuten goed door, tot het mengsel dik genoeg is om met een spuitzak in de citroenen te spuiten.

Vul de citroenhelften royaal met het mengsel of gebruik een lepel om de parfait in de citroenen te scheppen. Vries het geheel minimaal 6 uur, maar het liefst een nacht in. Dien de parfaits op, Serveer op een spiegel van citroen yoghurt mascarpone met een stoofpeer en slagroom.

Citroen yoghurt mascarpone:                                    Stoofperen:

Ingrediënten:                                                               Ingrediënten:
250gr              mascarpone                                         1Kg   Stoofperen
100ml             yoghurt                                                  4el    Suiker
3el                   lemmon curd                                        1       Kaneelstokje
Citroenrasp                                                                   1       Steranijs

Bereiding:                                                                    Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar                        Kook de peren met ingrediënten in water
(half onder) in 3 uur gaar.

Plaats hier je reactie :-)