Kerst 2017: Varkenshaas met walnoten pesto en spek

      Geen reacties op Kerst 2017: Varkenshaas met walnoten pesto en spek

Als vlees gerecht stond er dit jaar varkenshaas met walnoten pesto en spek op het menu. Eigenlijk is het een gevulde varkenshaas, maar omdat mijn moeder een gluten allergie heeft, mag ze vaak rollades e.d niet hebben. Dus hebben we zelf een soort van rollade/gevulde varkenshaas gemaakt. En ook hierbij geld weer eigenlijk is het niet zo moeilijk om te maken, maar is wel erg lekker!

 

Ingrediënten voor 4 personen:
1.5 bosje platte peterselie
2-3 el walnoten
25 gr Parmezaan (stuk)
10-11 el olijfolie
zout en peper
500 gr broccoli
750 gr vastkokende aardappels
2 varkenshaasjes (à ca. 350 gr)
8 plakken ontbijtspek
2 el boter (ca. 30 gr)
2 el bloem (ca. 40 gr)
100 ml slagroom
0.5 groentebouillonblokje

Bereiding:
Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Houd eventueel wat blaadjes apart om te garneren. Hak de overige peterselie fijn. Hak de walnoten fijn. Rasp de Parmezaan. Maal de peterselie, de walnoten en de Parmezaan fijn in een keukenmachine. Voeg daarbij geleidelijk 6-7 el olijfolie toe. Breng de walnoten pesto op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor (125ºC – 150ºC).

Dep eventueel de varkenshaasjes droog en halveer ze. Snijd elk stuk ca. 4×2-2.5 cm diep in. Breng op smaak met peper. Verdeel ongeveer de helft van de walnoten pesto over de inkepingen in de varkenshaas. Halveer de plakken ontbijtspek en drapeer ze in de inkepingen.

Verhit 2 el olijfolie in een ovenbestendige pan. Braad de varkenshaasjes er rondom voorzichtig op hoog vuur in aan. Zet de pan ca. 20 minuten in de oven. (Of als je de varkenshaasjes gebraden hebt, in een ovenschaal doen en die in de oven zetten)

Serveer de varkenshaas met het eventueel ontstane braadvocht. Geef de overige walnoten pesto er apart bij.

Plaats hier je reactie :-)