Kerst 2017: Wintersalade en Kipfilet met kruidenkaas

      1 reactie op Kerst 2017: Wintersalade en Kipfilet met kruidenkaas

Gisteren was het kerstdiner van dit jaar bij mijn ouders, Afgelopen zondag ben ik naar mijn ouders gegaan om mee te helpen met de voorbereidingen, en een aantal weken eerder heb ik samen met mijn zus het kerstdiner samengesteld. Als koud voorgerecht hadden we deze wintersalade met kipfilet en kruidenkaas. Ik had op mijn instagram account beloofd dat ik de recepten hier zou plaatsen. Want alles was ook zo lekker, dat wil ik graag met jullie delen.

 

Ingrediënten salade                                         Ingrediënten kipfilet met kruidenkaas
1 Little Gem (kleine bindsla)                                     Scheutje  olijfolie
100-150 gr Veldsla                                                      Snuifje   kippenkruiden
150 gr Kerstomaten                                                    200 g     philadelpia
2 Sinaasappels                                                             plakjes  puntham
1 teentje Knoflook                                                      3 kippenfilets
1 klein takje Rozemarijn                                            enkele takjes peterselie
3-4 el Walnoten                                                          enkele  takjes bieslook
4-5 el Olie (deels Notenolie)                                     peper/zout
Smaak Zout en Peper
1-2 el Azijn
Smaak Suiker

Bereiding kipfilet met kruidenkaas:
Verwarm de oven voor tot 180°C.

Schep de kruidenkaas in een mengkom.

Verzamel wat bieslook en snipper de pijpjes zo fijn mogelijk. Hak ook het loof van de peterselie fijn. Roer de verse kruiden door de kaas.

Voeg peper van de molen toe en een snuifje zout en roer de kaas.

Maak een diepe horizontale insneden in het dikste stuk van elke kippenfilet. Schep er een royale portie kruidenkaas in en flap het vlees weer dicht.

Kruid de gevulde filets met een snuif kippenkruiden.

Leg plakjes puntham dakpan gewijs op je werkplank, leg de kipfilet er bovenop en rol het spek er rond.

Druppel wat olijfolie in de braadslee en leg de gevulde kipfilets erin. Druppel ook nog wat olijfolie over het vlees en bak ze gedurende ong. 30 minuten in de hete oven van 180°C.

Bereiding Wintersalade
Maak de little gem en de veldsla schoon en laat ze goed uitlekken. Snijd de little gem in repen. Was de tomaten en snijd ze in vieren.

Pel 1 sinaasappel en verwijder daarbij het witte vlies volledig. Halveer de sinaasappel in de lengte en snijd in plakken.

Pers de andere sinaasappel uit. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Was de rozemarijn, ris de naaldjes van de takjes en hak ze grof. Hak de walnoten grof.

Verhit 1 el en rooster de walnoten. Bak de knoflook en de rozemarijn kort mee. Blus af met het sinaasappelsap en de azijn en breng op smaak met zout, peper en een beetje suiker. Klop 2-3 el notenolie erdoorheen.

Meng de sla, de tomaten en de sinaasappel met de dressing. Serveer met de kipfilet met kruidenkaas.

1 thought on “Kerst 2017: Wintersalade en Kipfilet met kruidenkaas

  1. Pingback: Kerst diner 2017 – Bianca Online

Plaats hier je reactie :-)