Kerstmenu Koud-Voor: Salade met kipfiletrolletjes en groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 2 kipfilet (a 125g)
  • zout,peper
  • 2 el pesto (basilicum)
  • 6 plakjes rauwe ham (ca. 50gr)
  • 25gr boter/margarine
  • 500gr groene asperges
  • 2 el witte wijn azijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 12 kerstomaten
  • 0,5 zakje sla melange (a 100 gr)
  • cocktailprikkers

Dag  eerder:

kipfilet tot ongeveer 1cm van de rand doorsnijden en openslaan. Naar smaak zouten en peperen. Bestrijken met 1 el pesto, hierna oprollen.

Telkens 2 plakjes in lengte overlappend naast elkaar leggen. Kipfilet in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikkers, Hierna 15 min braden.

 

Dressing:

Azijn olie en Italiaanse kruiden mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

 

Asperges:

Asperges aan onderkant houterige stukken (2-3cm) afsnijden. Hierna 10min koken en afkoelen.

Bereiding:

Kerstomaten en sla wassen

Cocktailprikkers verwijderen en kipfiletrolletjes in  dunne plakjes snijden.

Sla verdelen. Dressing doorroeren en over sla  sprenkelen. Asperges in waaiervorm op sla leggen. Plakjes kipfilet erop leggen. Garneren met kerstomaten.

Serveren met Ciabatta.

Plaats hier je reactie :-)