Kerstmenu Dessert: Yoghurtmousse

      Geen reacties op Kerstmenu Dessert: Yoghurtmousse


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g aardbeien
  • 100 g  frambozen
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml yoghurt
  • 150 ml room
  • 75 gr suiker
  • munt

Bereidingswijze

1 Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm enkele scheppen yoghurt, los er de

uitgeknepen gelatine in op.

 

2Roer er de suiker door en de rest van de yoghurt. Zet 15 minuten in de koelkast.

 

3Klop de room stijf en vermeng met de yoghurt. Hou wat fruit apart, snij de rest van het fruit

in stukjes en schep het door de yoghurt.

 

4Verdeel het mengsel over glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

 

Ingrediënten voor de aardbeiengelei:

  • 200 gr aardbeien
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine

 

2. Voor de aardbeiengelei: week de gelatine in ruim koud water. Pureer de aardbeien en

meng met de citroenrasp en suiker. Verwarm het citroensap en knijp de gelatine goed uit

en meng met het citroensap. Meng dit door het aardbeienmengsel, laat een beetje afkoelen.

Verdeel dit over de aardbeienmousse.

 

3. Zet terug in de koelkast en laat minstens 2 uur afgedekt opstijven. Verdeel vlak voor het

serveren nog een paar in stukjes gesneden aardbeien erover en versier eventueel met een

takje citroenmelisse of een takje munt.

 

Bijgerechten:

Serveren met bolletje ijs, chocoladecake, verse aardbeien en slagroom.

 

 

Plaats hier je reactie :-)