Kerstmenu Hoofd: Eendenborst

      Geen reacties op Kerstmenu Hoofd: Eendenborst

Eendenborst (4 personen)

Ingredienten:

  • 1Sinaasappel
  • 3-4 el Boter
  • Smaak Zout en Peper
  • 2 (à ca. 400 gr) Eendenborstfilet
  • 2-3 takjes Majoraan
  • 1 pot (400 ml) Gevogeltefond (of Kippenbouillon)1 tl Maïzena
  • 1 tl Maizena

Dep eventueel het vlees droog. Bestrooi met zout en peper. Verhit 1-2 el boter in een ovenvaste pan. Bak de eendenborst aan de huidkant 3-5 minuten aan. Draai de eendenborst om en bak hem ca. 2 minuten verder. Was de marjoraan, leg een klein beetje opzij en voeg de rest toe. Laat het vlees ca. 1 uur garen in een hete oven (100°C).

Neem het vlees uit de pan en leg het op bakpapier. Schakel de oventemperatuur omhoog naar 250°C en bak de eendenborstfilets in 3-4 minutwn knapperig.

Verwijder het vet van het braadvocht (bewaar het vet), blus het vocht af met de fond en breng aan de kook. Roer de maïzena met 2-3 el water glad. Bind hiermee de fond. Breng op smaak met zout en peper. (Verhit 2 el van het afgeschepte braadvet. Bak hierin kort de sinaasappelschijven of serveer met sinaasapperschijf naturel)

Alternatief (zonder ovenrestrictie):U kunt de eedenborstfilets natuurlijk ook op de klassieke wijze bereiden: bak ze ca. 5 minuten op de huidkant aan, draai ze om en bak ze kort verder op de vleeskant. Laat de eendenborstfilets 15-20 minuten verder garen in een hete oven (175°C-200°C). Laat de filets na het braden ca. 5 minuten rusten, zo blijven de sappen in het vlees.

 

Plaats hier je reactie :-)