Kerstmenu: Garnalen Roomsoep

      Geen reacties op Kerstmenu: Garnalen Roomsoep

20141227_175146Op 1ste kerstdag had ik als warm voorgerecht Garnalen roomsoep gemaakt.. Omdat we vol zaten van het koude voorgerecht, hebben we die dag de soep overgeslagen maar hebben ik samen met mijn collega’s de soep alsnog op het werk op.

De garnalen roomsoep maak je als volgt:

Je hebt ervoor nodig:

  • 400 gram gepelde, grijze garnalen
  • 1 blokje visbouillon met 3/4 liter water
  • 2 uien
  • 1 deciliter verse room
  • 1/4 liter volle melk
  • 80 gram bloem
  • 80 gram roomboter
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • zout
  • versgemalen peperEn zo maak je het klaar:
    Hak de uien samen met de helft van de garnalen zeer fijn. Laat de boter in een grote kookpan smelten. Stoof er 10 minuten de garnalen en de uien in. Bestuif met de bloem en overgiet al roerend met de visbouillon en de melk. Laat de soep 5 minuten al kokend indikken. Mix de helft van de overige garnalen fijn. Voeg de garnalenpuree bij de soep en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng de soep op smaak met zout, versgemalen peper, citroensap en verse room en laat kort doorwarmen. Meng er de resterende garnalen door. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.Zelf vond ik de soep niet zo naar garnalen smaken, hij was niet zo lekker als de garnalen soep die ik jaren eerder op had.. Maar het smaakt wel lekker!

Plaats hier je reactie :-)