Maaltijdsoep Champignon

      Geen reacties op Maaltijdsoep Champignon

Maaltijdsoep Champignon

Vandaag een van mijn favoriete gerechten namelijk een soep. Vooral deze maaltijdsoep vind ik erg lekker. Het gerecht ken ik eigenlijk van mijn werk, daar maakt onze vrijwilligster voor onze bewoners met regelmaat deze soep.

De ingrediënten zijn (voor ongeveer 6 personen):
– pakje Champignonnensoep,
– 1 ui,
– 1 bouillonblokje,
– 1 flesje room (in dit geval kookroom omdat je hem dan de dag later nog kunt opwarmen zonder te schiften)
– Bakje champignons
– Spek blokjes reepjes

Eerst zet je 1,5 liter water op, daar voeg je de basis van de soep bij. Plus het bouillonblokje.

Je bakt eerst de spekjes zo als je ze zelf wilt, zelf vind ik het lekker als ze wat uitgebakken zijn. Als ze bijna zover zijn, snij je de ui zo fijn/klein mogelijk. En voeg die bij de spekjes.

Wanneer de ui gefruit is, voeg je eerst de room toe aan de soep, daarna voeg je de ui en spekjes toe aan de soep.

In de andere pan fruit je de champignons aan, hier hoeft ook geen boter of olie bij. Zorg wel dat ze niet aanbakken aan de pan.

Als de champignons gefruit zijn kunnen ze ook bij de soep. En kan je de soep opscheppen!

Zelf vind ik de soep erg lekker met een broodje erbij!

Het is een heel simpel recept maar wel erg lekker!! Als je op dieet bent kun je deze soep beter niet te veel eten 😉 Hij vult wel snel!

Smakelijk eten!

Plaats hier je reactie :-)