Mijn obesitas na 8 weken!

      11 Reacties op Mijn obesitas na 8 weken!

Nu 8 weken geleden ging ik de strijd aan tegen mijn obesitas, iedere 4 weken komt er op Maandag een post met hoe ik er voor sta. Zo ook vandaag!

In de post van 3 Oktober kon je al lezen dat ik in 4 weken tijd 3,5 Kilo ben afgevallen en dat het toen ook niet zonder slag of stoot ging. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog wel heel graag af wil vallen maar dat ik de moed een klein beetje opgegeven heb. Oktober en begin Nov. zijn voor mij maanden die zeer veel emoties meebrengen. En omdat ik een emotie-eter ben heb ik daar nu ook last van gehad. Ik wil zeker mijn strijd weer oppakken, alleen heb ik een beetje een heel bos met bomen nodig ipv. alleen een stok achter de deur. Maar al met al, ik geef het nog niet zo gemakkelijk op.

Hoe is het dan echt verlopen.. In week 5 en 6 was ik toch afgevallen, ondanks dat ik mijn eet gewoonte niet meer zo goed had aangepast. In week 7 gingen mijn slechte eet gewoontes door en ben ik zelfs bijna een kilo aangekomen. Gelukkig gaf de weegschaal vandaag toch – 1 kg aan in verhouding met vorige week.

Even een schema-tje tot zover:
Na 1 week: -0,4 KG
Na 2 weken: -2,4 KG (vanaf start gewicht)
Na 3 weken: -3 KG (vanaf start gewicht)
Na 4 weken: -3,5 KG (vanaf start gewicht)
Na 5 weken: – 3,8 KG (vanaf start gewicht)
Na 6 weken: – 4,9 KG (vanaf start gewicht)
Na 7 weken: – 4,1 KG (vanaf start gewicht)
Na 8 weken: – 5 KG (vanaf start gewicht)

Ik vind het echt heel erg fijn dat de eerste 5 KG eraf zijn. En dat is toch wel een stimulans om door te gaan. Ik weet wel dat ik er nog lang niet ben en dat het langzaam gaat, maar ik ben al met al wel tevreden. Wel helpt het mee dat er ook meer in de media is over afvallen/afslanken. Zoals het programma Obese geeft mij echt een stimulans om door te gaan!

Ik hoop dat ik over 4 weken een bericht kan posten dat er meer af is dan die 5 KG.

11 thoughts on “Mijn obesitas na 8 weken!

 1. Sandra Hoppenbrouwers

  Hoi Bianca,
  Heel goed bezig hoor meid, ik weet hoe moeilijk het is.
  Helemaal niet erg als het langzaam gaat, dan komt het er ook niet zo snel bij ook.
  Maar 5 kilo is echt al een hoop, je moet eens 5 pakken suiker bij elkaar zetten, dan zie je gelijk hoeveel dat al is.

  Groetjes uit gastel, Sandra Hoppenbrouwers

Plaats hier je reactie :-)