Mijn strijd tegen Obesitas

      4 Reacties op Mijn strijd tegen Obesitas

4 weken geleden ben ik begonnen met de strijd tegen mijn Obesitas!
Ik moet zeggen ik begon echt heel fanatiek en ik heb de moet zeker niet opgegeven. Emotioneel ben ik een beetje een wrak zeg maar de afgelopen tijd.. En soms had ik het daardoor wel moeilijk om door te gaan! En ik heb ook tussendoor echt zwakke momenten gehad dat ik ook ongezonde dingen heb genuttigd.

De eerste week heb ik ook een schrift bijgehouden met wat ik at. Om het besef te krijgen wat ik op een dag allemaal at. Maar dat was niet echt schokkend, na 1 week is dat een beetje verslonst.
Waar ik nog het meeste moeite mee heb is na een late dienst, dan heb ik echt altijd trek. Dan eet ik meestal nog wel een cracker, plakje ontbijt koek of iets. Sowieso vind ik het ’s avonds het moeilijkst om alleen wat te drinken. En in fruit heb ik niet iedere avond zin in.

Toch is er al wat resultaat, ik ga voorlopig niet zeggen hoeveel ik woog.. Maar ik zal wel bij houden hoeveel ik afgevallen ben.
Na 1 week: -0,4 KG
Na 2 weken: -2,4 KG (vanaf start gewicht)
Na 3 weken: -3 KG (vanaf start gewicht)
Na 4 weken: -3,5 KG (vanaf start gewicht)

Hoe verloopt het bij de personen die mee deden? En vinden jullie het leuk als ik iedere Maand een bericht plaats met de tussenstand?

4 thoughts on “Mijn strijd tegen Obesitas

 1. Pingback: Mijn obesitas na 8 weken! |

 2. Pingback: Mijn obesitas na 8 weken! | Bianca Online

 3. LinvanT

  Wat goed joh! 3,5 kilo in een maand! Als je dat toch een half jaar volhoud ben je mooi 21 kilo kwijt!
  Ik zou het heel leuk vinden om updates te lezen met je tussenstand. Je hoeft toch niet te zeggen hoeveel je weegt? Ik vind dat erg persoonlijk en ergens vind ik dat ook niet belangrijk. Je hebt een streefgewicht en je bent op weg. Misschien klinkt die 3,5 kilo per maand niet zo veel, maar volgens mij is het helemaal niet gezond als je veel meer per maand afvalt. Je ziet wel afval programma’s waarin ze 10 kilo per week kan afvallen, maar dat is helemaal niet goed voor je. Dan kan je 150 kilo wegen, maar dan heb je anorexia. Maar ik zou iig zeggen: ga zo door! Toi Toi Toi!

  1. Bianca

   Ik ben ook heel blij dat ik 3,5 kilo kwijt ben, het is gewoon een stimulans om door te gaan! Ik zal iedere maand een tussenstand geven… Als ik mijn streefdoel gehaald heb vertel ik misschien wel hoeveel ik woog. Maar nu toch nog niet hoor 😉 En idd die programma’s met 10 Kilo per week dat is idd niet goed voor je, maar je ziet dan ook wel mensen die dubbbel zo zwaar zijn als bijv. ik. En dat scheelt ook! Bij Obese was er een man meer dan 150 kg afgevallen.. Nou dat gaat mij niet lukken want dan zit ik in de min hihi..
   En hoe lukt het bij jou?? Thanks voor je support!!

Plaats hier je reactie :-)