Mini Ham-Kaas broodjes/saucijzenbroodje

      2 Reacties op Mini Ham-Kaas broodjes/saucijzenbroodje

  Een van mijn favoriete zelfgemaakte snacks/broodjes zijn Ham-Kaas broodjes. Deze maken mijn vader en ik al jaren met verjaardagen, vandaag wil ik graag met jullie delen hoe gemakkelijk je lekkere broodjes kan maken. Maar ook hoe je gemakkelijk saucijzenbroodjes kan maken.

Je hebt voor de ham-kaas broodjes nodig:
– Roomboter bladerdeeg,
– Ham,
– Kaas (met voorkeur jonge kaas)
– 1 ei
– oven

Tussendoor heb ik geen foto’s gemaakt, dus alleen het eind resultaat..

Verwarm de oven op het aantal graden wat vernoemd staat op de verpakking van het bladerdeeg.
Je pakt een plakje bladerdeeg en snijdt deze doormidden. Zorg wel dat de “plak laag” aan de binnenkant zit. Je pakt een plakje kaas en ham, deze leg je op elkaar en snijdt het net zo groot als het halve plakje bladerdeeg. De ham en kaas vouw je dubbel met ongeveer 1 cm van de rand van het bladerdeeg. je legt de ham en kaas in het broodje en vouwt het broodje dubbel, knijp zachtjes de zijkanten van het broodje bij elkaar en bestrijk het gehele broodje met het geklopte ei. Je kan als versiering ook wat oude geraspte kaas over het broodje strooien voordat het broodje de oven in gaat.

De bereiding van de saucijzenbroodjes zijn niet heel anders, je verwarmt de oven voor. Pakt een plakje bladerdeeg met de “plak rand” naar binnen, het saucijzen worstje (met voorkeur varkensvlees) ontdoe je van het velletje, je pakt naar eigen inzien een hoeveelheid en maak er een klein gehaktballetje van. Deze doe je in het broodje, dichtknijpen, ei eroverheen en de oven in! (je kunt ook runder saucijzenworstjes pakken, maar deze zijn droger en niet gekruid)


2 thoughts on “Mini Ham-Kaas broodjes/saucijzenbroodje

  1. wilma

    ja, altijd lekker, ik snij t bladerdeeg van de ham kaas broodjes altijd een beetje in aan de bovenkant, is leuke variatie en je ziet het verschil tussen de 2 soorten,
    ook lekker is met frikandel: bladerdeeg in 2en snijden,1 helft net een beetje groter, halve frikandel op het kleinste stukje leggen, streep curry-ketchup erover,andere helft erop en aandrukken,ook weer sneetjes in maken aan de bovenkant, ook erg lekker

Plaats hier je reactie :-)