Mosselen in Room met Look!

      Geen reacties op Mosselen in Room met Look!

Hey hey!

Iets wat ik al jaren graag eet zijn mosselen… Een aantal jaar geleden was ik met een vriendin naar Koksijde, daar aten we toen mosselen in look, ik had nog nooit zulke lekkere mosselen op.. Sinds die tijd heb ik altijd al geroepen: ik wil nog eens mosselen in look eten/maken. Nu heb ik pasgeleden in Antwerpen ook mosselen in look gegeten samen met Irene… En daar was ik zo over te spreken, dat toen mijn moeder 1,5 week geleden vroeg: zullen we mosselen eten, dat we ipv van de mosselen hoe wij ze altijd klaar maakte een versie maakte met Look en Room..


Ingrediënten (2 personen)
olijfolie
3 stengels bleekselderij, in stukjes
1 kleine venkelstronk, in reepjes/stukjes
1 uien, in dunne ringen
8 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 dl witte wijn
2,5 dl slagroom
zwarte peper en zeezout
2 kg mosselen (grootste kwaliteit)

Hoe maak je deze mosselen, het is eigenlijk heel simpel:

Verhit wat olie in de mosselpan, en fruit er de groenten en knoflook in, een minuut of drie (als je van zachtere groentes houd, dan wat langer). Giet de wijn en de room erbij, kruid met zwarte peper en zout, breng aan de kook. Doe de mosselen erbij, deksel op de pan, en kook op hoog vuur totdat alle schalen openstaan. Hussel een paar keer om, met het deksel op de pan.

Het recept was eigenlijk met het dubbele aan groentes, maar het waren zoveel groentes en de knoflooksmaak kwam niet echt naar voren. Wat wel mag met deze mosselen!

Als je van mosselen en knoflook houd, is dit echt een aanrader!!
Smakelijk eten!!

Plaats hier je reactie :-)