Mozerella met pittige tomatensaus

      Geen reacties op Mozerella met pittige tomatensaus

Hallo, eerder deze week had ik zin om een lekker 3 gangen diner te eten.. Ik moet zeggen na dit gerecht zat ik al vol…
Ik hou persoonlijk erg van Mozerella met tomaten.. En een wat pittigere saus geeft een twist aan de tomaat-mozerella wat ik vaker eet.
Ik ben wel wat afgeweken van het originele recept. Want ik hou niet van basilicum en heb de citroensap gekozen ipv de azijn..

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 zakje verse basilicum (15 g)
  • 2 eetlepels wittebalsamicoazijn (of citroensap)
  • 1/4 teentje knoflook geperst
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 4 romatomaten (of trostomaten)
  • 150 ml mildeolijfolie
  • 2 bollen (buffel)mozzarella in plakken en op kamertemperatuur

Hoe maak je het originele recept?

Kruis de tomaten aan de onderkant in en dompel ze 10-15 seconden in kokend water. Pel de velletjes eraf, halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees eerst in smalle repen en dan in heel kleine blokjes. Ontdoe de peper van de zaadjes (onder de kraan kun je ze makkelijk wegspoelen). Hak de peper heel fijn. Leg telkens enkele blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd er met een scherp, glad mes flinterdunne reepjes van. Meng de olijfolie met de azijn, tomatenblokjes, peper, basilicum, sjalotsnippers en de knoflook. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Leg op elk bord wat plakken mozzarella en lepel de tomatensaus erover en ernaast. Lekker met sneetjes ciabatta.

Dit is zoals ik het heb gemaakt:
Ik ben begonnen met de tomaten in te kruizen en dan ondergedompeld in kokend water. De velletjes eraf gehaald, de zaadjes verwijdert en zo klein mogelijk gesneden.

De peper heb ik het bovenkantje en onderkantje eraf gehaald en door tussen mijn handen te rollen komen de pitjes eruit. Deze ook zo klein mogelijk gesneden.

De sjalot heb ik ook zo klein mogelijk gesneden.

Vervolgens alles samengevoegd in een schaaltje, de olijfolie, citroensap en knoflook bijgevoegd.. Wat door elkaar husselen, nog wat verse peper toegevoegd.

Daarna heb ik het bordje opgemaakt.. Omdat er in het originele recept staat dat het lekker is met brood heb ik een ciabatta brood afgebakken en bij het gerecht gegeten. Ik vond het nogal veel tomatensaus voor de hoeveelheid mozerella, dus heb ik de overgebleven saus als een soort van tapenade op het brood gedaan. Ik moet zeggen dit is ook erg lekker!

Smakelijk eten!!

Plaats hier je reactie :-)