Nationale dag tegen pesten..

      Geen reacties op Nationale dag tegen pesten..

Afgelopen Donderdag was het de nationale dag tegen pesten! Ik kijk regelmatig het programma gepest zelf.. Omdat ik ook gepest ben wil ik daar graag nogmaals een blog over schrijven. Dit deed ik vorig jaar ook na het zien van het tv programma gepest! Ik blijf het moeilijk vinden om naar het programma te kijken juist omdat het zo confronterend is, maar anderzijds voelt het goed om naar een programma te kijken over een onderwerp waar echt zeer veel mensen last van hebben. In iedere uitzending zit wel een stukje wat overeenkomt met mijn eigen verleden. Ik heb een hoop willen verdringen, maar nooit echt helemaal afgesloten. En ik heb het idee dat ik naar het kijken van het programma mijn eigen verleden stukje bij beetje kan afsluiten.

Ik kan nu wel een heel stuk uit mijn jeugd op schrijven, maar vorig jaar schreef ik dit: blog na tv programma gepest Er is veel meer gebeurt dan dat ik toen heb opgeschreven.. Ik heb ook klasgenoten omgekocht met snoep of geld om met me te spelen/om te gaan op school, ben ook uitgescholden, propjes en andere dingen naar mij toe gegooid, klasgenoten die na school of in de pauze verhaal kwamen halen. Dat je alleen zat in de kantine omdat niemand bij je wilde zitten, alleen stond op het schoolplein idd ook omdat er niemand bij je wilde staan. Ik heb ook wel eens als kind gerookt om maar een dag niet gepest te hoeven worden..

Na 10/20 jaar krijg nog steeds een raar gevoel als ik iemand tegen kom die mij vroeger gepest heeft. Maar ik ben nu zoveel jaar verder heb laten zien dat ik met pesters kan samenwerken of op school zitten, waarvan de meeste zich niet eens meer herinneren dat ik gepest ben of waarom ik van school ben verwisselt.

Ik ben onder andere door het pesten veel verandert maar de mensen die toen mee deden met pesten of zelf mij pestte die ook. Ik neem niemand meer iets kwalijk, maar wilde het graag toch op mijn blog onder de aandacht brengen omdat er miljoenen mensen met mij het zelfde hebben meegemaakt! Het is geen verwijd naar mensen van vroeger….

Plaats hier je reactie :-)