Nationale theaterdag

      Geen reacties op Nationale theaterdag

Hallo, buiten mijn verjaardag is het ook nationale theater dag, daarover wilde ik ook graag een bericht hier plaatsen. Want ondanks dat ik niet meer veel naar het theater ga, doe ik het nog wel graag.

Wel vind ik het grappig dat theaters op maandag gesloten zijn en dat de nationale theater dag op maandag is, misschien wel juist daarom.. Ik heb geen idee..

Wat ik graag bezoek in het theater zijn musicals en dans voorstellingen. Ik ben niet zo van de comedy, omdat ik het vaak gewoon niet grappig vind. Het meeste wat ik bezocht heb zijn musicals. Dat begon in 1999 met de musical Fame, en daarna was ik al snel verkocht. Een paar weken later ging ik met school naar londen waar we The Phantom of the opera. Daarna volgde vele musicals in Nederland en Vlaanderen. Er zijn tijden bij geweest dat ik meerdere keren per week in het theater te vinden was. De musical die ik het vaakst heb gezien in Romeo & Julia, deze musical heb ik 30x gezien. Het komt vast niet als een verassing als ik zeg dat het mijn favoriete musical is.

De musical gekte hield bij mij eigenlijk in 2010 zo iets op. Daarna ben ik nog wel eens naar het theater geweest maar dat was echt sporadisch. De reden is eigenlijk het financiële plaatje, musicals bezoeken kost gewoon best wel wat. En destijds speelde er niet echt iets wat ik wilde zien. Maar ook dat musicals die ik gezien had toen en nu ook weer terug komen. En bepaalde musicals hoef ik niet zo nodig na een aantal jaar terug te zien. Toevallig ga ik binnenkort voor de 2de keer naar The Bodyguard, daarvoor dat ik een musical vaker dan 1x zag is echt 7 jaar of langer geleden.

Buiten musicals ga ik ook graag naar dans voorstellingen, zo ben ik naar Rhythm of the dance geweest, introdans enz.. Dat vind ik ook prachtig om te zien. Ik moet zeggen dat ik graag vaker shows als Rhythm of the dance zou willen zien. Zo wil ik al ruim 20 jaar naar Riverdance/Lord of the dance en zou ik heel graag eens naar Cirque du soleil gaan.

Ga jij graag naar het theater zo ja wat bezoek je graag?

Plaats hier je reactie :-)