NK Twirl Almere 2015/Stop het pesten!

      Geen reacties op NK Twirl Almere 2015/Stop het pesten!

Het afgelopen weekend 10 en 11 Januari was in Almere het NK Twirl!
Afgelopen zondag ben ik aanwezig geweest samen met mijn moeder en zus omdat mijn zus en ik zelf ook jaren aan Majorette/Twirl hebben gedaan. Toen ik filmpjes aan het uploaden was kwam ik het onderstaande filmpje tegen van afgelopen zaterdag.

Ik heb zelf vanaf mijn 6de/7de bij The Rainbows uit Roosendaal gezeten, het onderstaande filmpje is van vereniging Inspiration, de vereniging kende ik voor vandaag niet. Het thema van het filmpje is Doe een ander niet aan wat je je zelf ook niet aan zou doen. Een show/routine over pesten!
Ik zou zeggen kijk dit filmpje!

Waarom ik dit filmpje met dit bericht deel is heel simpel! Ik heb zelf aan deze sport gedaan en ben nu na 17 jaar weer naar het NK Twirl gaan kijken omdat ik het altijd een prachtige sport vind… Maar ook omdat ik het thema van deze routine maar al te goed ken! Ben gepest omdat ik aan deze sport deed, ben gepest omdat ik een bril had, ben gepest omdat ik na het stoppen met deze sport flink ben aangekomen, ben gepest omdat ik anders dan anderen was, ben gepest omdat ik op vrouwen val!

Vanaf jonge leeftijd wist ik dat laatste al, maar heb het tot mijn 24ste willen verdringen omdat ik er eerder door gepest ben.. Ben gestopt met deze sport omdat ik vond dat ik geen talent ervoor had en omdat ik ermee gepest ben.. 5 dagen per week tijdens school belachelijk gemaakt worden en dat een aantal jaar lang dat heeft mij zoals ze tijdens de routine zeggen ook extreem onzeker gemaakt! Nu weet ik dat ook ik als mens er mag zijn, maar ervaar nog tot op de dag “last” van toen! De onzekerheid blijft!

Nu weet ik dat ik trots mag zijn dat ik in 1998 op het EK majorette in Slovenië heb mogen deelnemen, en mag ik trots zijn op de 5de plek die ik toen behaalde! Wel wil ik er bij zeggen het niveau wat ik toen had kan echt niet tippen als wat ik vandaag gezien heb en ook niet zoals de routine van het large team wat je hierboven ziet.

Plaats hier je reactie :-)