Plaatsje Doel

      2 Reacties op Plaatsje Doel

Een paar weken geleden ben ik door een vriendin en vrienden van haar gevraagd om foto’s te maken van hun in de plaats Doel in België. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de plaats gehoord, buiten dat ik een paar foto’s heb gemaakt van Irene, Arjan & Daniël heb ik ook foto’s gemaakt van deze indrukwekkende plaats, want indrukwekkend was het zeker. Ze noemen Doel ook wel spookstad, en dat snap ik ook wel. Dat er nog maar weinig mensen wonen omdat er zoveel mensen weggepest zijn door de komst van de kerncentrale. Huizen en andere gebouwen dichtgetimmerd, graffiti, stil op straat. Toen ik de plaats binnen kwam rijden, heb ik heel vaak gezegd: dit is bizar, gewoon bizar.

Wat ik wel heel mooi vond is dat er wel aan de dieren gedacht word, je ziet door de plaats diverse plaatsen waar etensbakjes staan met briefjes erbij dat het voor de katten is.

Doel wat ooit een bruisende plaats was, is nu een plaats waar ongeveer nog 20 mensen wonen, een plaats waar veel huizen geruïneerd zijn. Leeggehaald, ruiten kapot gemaakt etc. Ik moet wel zeggen respect voor de bewoners! Ik zou het niet durven om er te blijven wonen.

2 thoughts on “Plaatsje Doel

  1. Pingback: Shoots: Arjan & Daniël – Bianca Online

  2. Pingback: Shoots: Irene – Bianca Online

Plaats hier je reactie :-)