Recept: Ossenstaartsoep

      2 Reacties op Recept: Ossenstaartsoep

Vandaag sinds een tijdje weer een recept hier op m’n blog. De winter komt er weer aan, dus ook weer tijd voor de wintersoepen. Mijn favoriete soep is de zelfgemaakte Ossenstaartsoep! Hij smaakt echt zo anders als dat je hem uit een pakje of iets in de winkel koopt. In de winkel vind ik hem nooit lekker. Maar de zelfgemaakte soep vind ik echt super lekker!
De kleur is misschien een beetje raar, maar zodra je hem proeft is het rare kleurtje niet meer erg.

Ingredients:
400-500 gr Ossenstaart
Scheutje Boter
1 Ui
1 Winterwortel
1 bosje Peterselie
500 gr Tomaten
Naar Smaak Tijm
1 Laurierblad
1 el Peperkorrel
1.25 l Water
2 Bouillonblokje

 

Methode:
Bak de ossenstaartstukken bruin in de boter met de
kruiden. Voeg het water, bouillonblokjes, tomaten, ui,
peterselie en wortel toe. Breng alles aan de kook en laat
alles 3-4 uur trekken op laag vuur. Haal de ossenstaart uit
de bouillon en draai de bouillon door. Haal het vlees van de
staart en die dit weer in de bouillon. Voeg naar smaak
eventueel nog een bouillonblokje of extra water toe.

2 reacties op “Recept: Ossenstaartsoep

Plaats hier je reactie :-)