Recept: Spaghetti met mosselen en witte wijn

      Geen reacties op Recept: Spaghetti met mosselen en witte wijn



Jullie weten al dat ik van koken hou, maar wisten jullie ook dat het in onze familie zit? Mijn zus houd ook heel erg van koken net als ik. Nu hebben wij sinds vorig jaar een weekend dat we samen leuke dingen doen. En noemen dat het “zussen weekend”op 11 & 12 Augustus was zussen weekend van 2012. En een groot gedeelte van de zondag hebben mijn zus en ik in de keuken gestaan voor 3 lekkere gerechten te maken, het voorgerecht was de tomatensoep van gisteren en het nagerecht eton mess. Maar die recepten kennen jullie al.

Als hoofdgerecht stond op het programma, ja je kunt het al raden: Spaghetti met Mosselen en witte wijn!

Om dit gerecht te maken heb je het volgende nodig (voor 3 personen):
2 kg mosselen
200 ml droge witte wijn
200 g spaghetti
2 el olijfolie
1 teentje knoflook,
-fijngesneden
125 ml slagroom
1/2 visbouillontablet, -verkruimeld
1 zakje verse peterselie

En zo maak je het gerecht:
Mosselen goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

Mosselen in grote pan leggen en wijn erbij schenken. Mosselen afgedekt in 5-7 minuten gaarkoken. Pan drie keer goed omschudden. Dicht gebleven mosselen weggooien.

Kwart van de mosselen in aluminium verpakken. Rest van de mosselen op bakplaat scheppen om snel af te koelen.

Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken.

Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In sauspan olie met knoflook verwarmen.

Mosselvocht, slagroom en verkruimeld bouillontablet toevoegen. Saus aan de kook brengen en in 5 minuten iets laten inkoken.

Afgekoelde mosselen uit schelp nemen.


Mosselen met helft van peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen.


Pasta over diepe borden verdelen en bestrooien met rest van peterselie. Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.


Dit gerecht was echt heel erg lekker!! Het is echt de moeite waard om het ook eens te maken, smakelijk eten!!

Plaats hier je reactie :-)