Recept: Tagliatelle met Zalm en roomkaas

      2 Reacties op Recept: Tagliatelle met Zalm en roomkaas


Ik ben dol op koken en vooral op Italiaans.. Vooral pasta gerechten vind ik erg lekker! Een paar jaar geleden at ik bij mijn ouders regelmatig Tagliatelle met zalm en een dille-roomsaus. Nu hoorde ik dat het ook erg lekker en simpel is om de dille-room saus te vervangen is met kruiden-room kaas. Sowieso vind ik boursin erg lekker! Maar om mee te koken deed ik eigenlijk nooit.


Om de saus meer pit te geven heb ik er citroen sap en een rood pepertje ingedaan.. En wat extra knoflookpasta..


Op tv zie je dat koks een pepertje heel makkelijk van zijn pitjes te doen zijn door er het kroontje eraf te snijden en dan tussen de handen wrijven dan laten de pitjes los. En eigenlijk is dat een erg simpele maar goed werkende manier om het pepertje van zijn pitjes te ontdoen. Mijn vader snijdt dan ook altijd nog de hele zaadlijn eruit, omdat die ook een gerecht pittiger maken. Dat heb ik niet gedaan, maar ga ik in het vervolg wel doen, want idd het was een pittige pasta!


Je fruit de knoflook pasta en het pepertje aan met wat olijfolie, vervolgens doe je er de gesnipperde zalm bij! Je kan het kant en klaar kopen maar ook zelf een zalm moot in kleine reepjes/stukje snijden.


De tagliatelle hoefde maar 4 minuten te koken.. Wat erg snel is, verse pasta vind ik sowieso veel lekkerder dan de voorverpakte.
Wanneer de zalm ook is aangefruit dan kan je er de roomkaas bij doen!

Wanneer de saus door elkaar geroerd is, laat je die nog heel even inkoken..

Smakelijk eten!!

2 thoughts on “Recept: Tagliatelle met Zalm en roomkaas

Plaats hier je reactie :-)