Sony Ericsson Xperia X10

      2 Reacties op Sony Ericsson Xperia X10

Zoals jullie wellicht weten heb ik een Sony Ericsoon Xperia X10. Graag wil ik deze telefoon verkopen!
Er zijn 2 opties:
– Telefoon los overnemen (amper gebruikt), dan graag mailen naar: Bianca@Bianca-online.nl wat jij ervoor zou willen geven. Voordeel, je hebt een toestel was zeer weinig gebruikt is. (ongeveer 2 weken)

– Telefoon met abbo overnemen, het abbo loopt tot Maart 2013. Dus nu over een jaar zou jij een nieuwe telefoon mogen uitzoeken. Je helpt mij hierdoor heel erg.
Voordeel: Je hoeft nog maar een jaar met dit abbo te doen.
Nadeel: Wat een nadeel zou kunnen zijn is dat je mijn “oude” nummer overneemt.

Wat heb je dan:
De sony ericsson xperio x10, het toestel is dan uiteraart gratis.
Dit heb/kost het je maandelijks, je kan maandelijks je abbo naar boven of naar beneden doen. Alleen dit is het laagste abbo, dus nu zou je alleen omhoog kunnen:

Bel – SMS 100 100 min/sms
Tarief per maand € 20,-
Minuten/sms per maand 100
Tarief per minuut/sms* € 0,20
Buitenbundeltarief per minuut/sms € 0,30
Je betaalt per mms € 0,49

* Tarieven zijn afgerond op 2 decimalen. Gesprekken worden op de hele minuut naar boven afgerond. Eén sms staat gelijk aan één belminuut.

Wil jij het abbo van mij overnemen, mail dan ook even. Om alles op een rijtje te zetten! Bianca@Bianca-online.nl
Als je op read more klikt, dan krijg je de algemene info over het toestel.

De Sony Ericsson Xperia X10 is een prachtige nieuwe Android smartphone met verbluffende specificaties en mogelijkheden. Het is Sony Ericsson’s eerste Android smartphone en daarmee gelijk een statement richting de concurrenten; Sony Ericsson geeft zich niet zomaar gewonnen en is ‘here to stay’! Want hoewel het op smartphone-gebied de afgelopen jaren minder goed leek te gaan met Sony Ericsson, heeft het bedrijf met de Xperia X10 de touwtjes weer stevig in handen.

Sony Ericsson Xperia X10 HD

Let op: de Sony Ericsson Xperia X10 HD is niets meer dan een gewone Sony Ericsson Xperia X10 met de update naar Android versie 2.1 geïnstalleerd. Deze update maakt het mogelijk HD-video op te nemen. Een gewone X10 is via Sony Ericsson gewoon gratis te updaten naar versie 2.1.

Vormgeving

De vormgeving van de Sony Ericsson Xperia X10 draait vrijwel geheel om het gigantische 4-inch touchscreen aan de voorkant. Je hebt met de Xperia X10 dan ook een behoorlijk forse smartphone in je handen; qua formaat vergelijkbaar met de bekende HTC HD2. Het design is sober en strak uitgevoerd, met glanzend metalen accenten aan de zijkanten en afgeronde hoeken. De achterkant is egaal en gemaakt van een vingerafdruk-werend plastic. Je vindt er een uitsparing voor de cameralens, met daaronder een handige flits-LED. Al met al heeft het toestel een serieuze, strakke en exclusieve uitstraling die naast een gadgetfreak ook een zakenman niet zal misstaan.

De achterkant van de Sony Ericsson Xperia X10 De Sony Ericsson Xperia X10 in de hand

De Sony Ericsson Xperia X10 is 119mm lang, 63mm breed en 13mm dik. Ter vergelijking; dit is een stukje kleiner dan HTC’s HD2. Qua gewicht valt het met de Xperia X10 ondanks deze afmetingen enorm mee. Dit heeft te maken met het feit dat het toestel geen metalen behuizing heeft. Dit betekent overigens niet dat de Xperia X10 minder stevig is; de behuizing zit naadloos in elkaar en is uitgevoerd in stevig plastic. Het toestel wordt in twee kleuren geleverd; zwart en wit.

Bediening

Qua bediening is de Xperia X10 ruim uitgevoerd. In de eerste plaats hebben we het dan uiteraard het 4-inch capacitieve touchscreen. “Capacitief” houdt praktisch in dat je net als bij de iPhone niet hard hoeft te drukken en dat er meerdere drukpunten tegelijk mogelijk zijn. Multi-touch is desondanks wegens technische details bij de Xperia X10 vooralsnog niet mogelijk. De kans is echter zeer groot dat dit later met een Android 2.1-update alsnog mogelijk wordt. Onder het scherm vinden we een drietal druktoetsen; menu, home en back. Aan de rechterkant vind je een cameraknop en een volumeknop die tevens dient doet als zoomknop. Bovenaan de X10 vinden we een aan/uit-knop, een microUSB poort en een 3,5mm headphone-jack. Onder de batterij vind je een MicroSD-slot; niet hot-swappable, maar dat zal voor de meesten geen probleem zijn.

Het scherm

Het scherm van de Sony Ericsson Xperia X10 heeft een diagonaal van 4 inch en is daarmee één van de ruimste schermen op de smartphone-markt. De schermresolutie is 480×854 (WVGA), wat het dankzij de 16:9 beeldverhouding mogelijk maakt films in breedbeeld te bekijken. Het scherm kan maximaal 16 miljoen kleuren weergeven, al zul je even moeten wachten op de Android 2.1-update als je hiervan gebruik wilt maken. Het scherm is voorzien van een anti-reflectieve coating, zodat het ook in volle zon leesbaar blijft.

Het scherm van de Sony Ericsson Xperia X10 Het scherm van de Sony Ericsson Xperia X10

Communicatie

De Sony Ericsson Xperia X10 is een quad-band smartphone, want inhoudt dat in principe alle GSM-netwerken (GSM 850, GSM 900, GSM 1800 en GSM 1900) te ontvangen zijn. Je kunt dus wereldwijd bellen en SMSen, al moet je uiteraard wel de kosten in de gaten blijven houden. Ook qua internet kun je met de Xperia X10 uitstekend uit de voeten. Dankzij de tri-band 3G/HSDPA ontvangst kun je overal beschikken over een bliksemsnelle 7,2mbps-verbinding. Browsen, sociaal netwerken, e-mailen en online multimedia behoren allemaal tot de mogelijkheden. Wil je nóg sneller het internet op, dan kun je gebruik maken van de ingebouwde Wifi-module, waarmee je via vrijwel ieder draadloos netwerk kunt internetten. Ook de nieuwste versie (2.1) van Bluetooth is aanwezig, wat het dankzij het A2DP-protocol mogelijk maakt stereogeluid van hoge kwaliteit draadloos te verzenden.

Google Android

De Sony Ericsson Xperia X10 draait op Google’s zeer populaire Android besturingssysteem. Dit betekent dat je via de Android market vanaf het begin al toegang hebt tot een immense schat aan spelletjes en programma’s als GMail, Google Docs, Google Calendar en diverse navigatie-opties. Vanwege de open-source architectuur van Android, is het ontwikkelen van goede apps relatief eenvoudig, wat mede verklaart waarom er al zo’n dertigduizend gratis en betaalde apps beschikbaar zijn. Dankzij de razendsnelle 1Ghz Snapdragon processor loopt het geheel lekker vloeiend en moet je eigenlijk nergens lang wachten. Momenteel draait de Xperia X10 op versie 2.1 van Android, wat inhoudt dat het volledige kleurenpalet wordt ondersteund, evenals opname van HD-video.

Multimedia

Op het gebied van multimedia is de Xperia X10 een ware krachtpatser. Mede dankzij de supersnelle Snapdragon processor, het ruimte interne geheugen (384mb), de uitstekende geluidskwaliteit en het grote scherm kunnen films en muziek zonder problemen worden afgespeeld. Vrijwel alle populaire formaten worden ondersteund, waaronder uiteraard MP3, MP4, eAAC+ en WMV. Dankzij de 3.5mm-poort voor de koptelefoon, kun je gewoon je eigen oordoppen aansluiten en ben je niet aangewezen op specialistische headsets. De Sony Ericsson Xperia X10 biedt intern 1 gigabyte aan opslagruimte, maar middels het MicroSD-slot is dit uit te breiden tot 16Gb. Je krijgt standaard een 8 Gigabyte MicroSD-kaart meegeleverd, zodat je niet meteen naar de winkel hoeft te hollen voor een uitbreiding. De opslagruimte van de Xperia X10 is niet spectaculair, maar ruim voldoende voor de meesten.

Timescape en mediascape

De Timescape applicatie op de Sony Ericsson Xperia X10

Als je veel contacten hebt, kan het al snel lastig worden je sociale netwerk bij te houden. Sony Ericsson heeft op dit probleem een passend antwoord; de Timescape applicatie. Timescape zorgt ervoor dat al je communicatie keurig netjes per persoon gegroepeerd wordt, inclusief status-updates vanuit diverse sociale media als Hyves, Twitter en Facebook. Je hoeft nu dus niet meer verschillende applicaties af om te ontdekken wie waar is en wat iedereen zoal aan het doen is. Ook kunnen berichten, gemiste gesprekken en recente gesprekken keurig netjes per persoon geordend worden. Wil je je eigen status bijwerken, dan kan dit ook allemaal vanuit Timescape. Je kunt Timescape instellen als je homescreen, maar kunt de applicatie ook onder een knop op de normale Android interface plaatsen.

Een vergelijkbare applicatie is Mediascape. Mediascape zorgt ervoor dat al je multimedia-bestanden onder één dak beheerd, gesorteerd en bekeken kunnen worden. Met een druk op de nieuwe ‘infinite’ knop kun je daarnaast zowel off- als online zoeken naar materiaal dat goed past bij hetgeen je momenteel bekijkt. Ook kun je middels koppelingen naar Flickr en Facebook je online foto-albums bijwerken en bekijken.

Camera en extra’s

De Sony Ericsson Xperia X10 is voorzien van een camera met een resolutie van maarliefst 8 megapixels. Dankzij uitgebreide functionaliteiten als gezichtserkenning, beeldstabilisatie, ruisverwijdering en autofocus en een ingebouwde LED flitser kun je met dit toestel prima foto’s maken. De interface is door Sony Ericsson van de grond af opgebouwd en is geïnspireerd door Sony’s bekende Cybershot-camera’s. Leuke feature is face detection, een algoritme dat automatisch gezichten op foto’s herkent en toewijst aan personen in je adressenboek. Voldoet een foto even niet en maak je liever een filmpje, dan kun je dat dankzij de laatste update doen in HD 720p!

Qua extra’s is de Xperia X10 ruim bedeeld. Naast de camera is het toestel voorzien van een Assisted GPS-ontvanger, die je kunt gebruiken om te navigeren of je foto’s en berichten te geo-taggen. De GPS-ontvanger wordt ook nog eens ondersteund door een digitaal kompas, waardoor ook richting nauwkeurig bepaald kan worden. Overige extra’s zijn onder andere een kantelsensor (accelerometer) en een afstandssensor.

2 thoughts on “Sony Ericsson Xperia X10

  1. Pingback: Sony Ericsson Xperia X10 & Lg Optimus White P970! |

  2. Pingback: Sony Ericsson Xperia X10 & Lg Optimus White P970! – Bianca Online – Just Blogging about things i like!!

Plaats hier je reactie :-)