Spaghetti met saus van gedroogde tomaat en rivierkreeftjes

Hey Hey!

Vandaag weer eens een recept.. zoals jullie kunnen merken ben ik dol op pasta’s en ook op vis en schaaldieren. Maar voor het eerst een recept met rivierkreeftjes! Ik zag dit recept in de winkel en het leek me zo lekker, dat ik het ’s avonds gelijk thuis ben gaan maken. Het recept is wel een beetje aangepast aan het originele recept.

Voor dit recept heb je nodig (voor 2 personen)

  • 150g spaghetti
  • 50g zongedroogde tomaten (op olie, uitgelekt)
  • 100 ML droge witte wijn
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels knoflookpasta (gehakte knoflook, of 1,5 teen knoflook)
  • half/klein rood pepertje (zonder de zaadjes)
  • peterselie (als garnering, kan ook wat op het laatst toevoegen door de saus)
  • 200g Rivierkreeftjes

 

Hoe maak je het?
Je kookt de spaghetti volgens de verpakking.

De zongedroogde tomaten pureer je met de wijn bijv. in een blender/staafmixer tot een saus.

De olijfolie verhit je in de pan/wok en fruit de knoflook met het pepertje.

Roer de tomatensaus samen met 100ml pastakookvocht door met de knoflook en het pepertje.
Dit verwarm je tot de saus wat dikker wordt.


Op het laatst warm je de rivierkreeftjes nog even mee. En je kunt wat peterselie toevoegen door de saus of als garnering of allebei natuurlijk!

Als alles klaar is, is het tijd om het op een bord te doen 🙂


Smakelijk eten!

Plaats hier je reactie :-)