Spaghetti met tomatensaus en garnalen

      Geen reacties op Spaghetti met tomatensaus en garnalen

 Vandaag weer een receptje van Spaghetti met tomatensaus en garnalen..
Van het vorige recept had ik nog garnalen over en ik vond het zonde om daar niets mee te doen, vandaar een nieuw recept. Zoals jullie vast wel weten ben ik dol op italiaans eten, dus weer een spaghetti!

Voor het onderstaande recept heb je nodig:
– Spaghetti (75 tot 100 gr. per persoon),
– 250 Gr. Garnalen (coacktail carnalen in dit geval)
,
– 4 eetlepels olijfolie (+ scheutje voor bij de spaghetti),
– Tomatenblokjes,
– platte peterselie (doosje van 20 Gr.),
– 2 teentjes knoflook of 1 theelepel knoflookpasta,
– 1 rood pepertje (of 1 theelepel sambal),
– Zout voor bij de spaghetti.

null

Zelf vind ik het gemakkelijk om eerst alles voor te bereiden: Het topje van het pepertje snij je eraf door het pepertje door je handen te rollen komen de zaadjes vanzelf los. Wanneer de zaadjes uit het pepertje zijn, kan je het pepertje in kleine ringetjes snijden. Je kan het nog kleiner snijden als je dat zelf fijner vind.
Ook ontdoe je de garnalen alvast van hun staartjes door de staartjes er voorzichtig af te trekken. De peterselie was en snij je zo klein als je zelf wilt. Ook ontdoe ik de knoflook van de schillen en doe ik door de knoflookpers.  
null

In de pan verwarm je de olie, wanneer de olie warm is voeg je er de knoflook en gelijk het rode pepertje toe.
null
null
Wanneer de knoflook en pepertje warm zijn, voeg je gelijk de tomatenblokjes toe!
null
Wanneer het tomatenmengsel warm is, voeg je de peterselie toe! Dit roer je even door elkaar.
null
Tot slot voeg je er de garnalen toe, dit laat je 3 minuutjes zachtjes koken.
null

Wanneer je de spaghetti hebt afgegoten doe je de spaghetti op het bord en voeg je het tomaten/garnalen mengsel toe!
null

Je kan als topping ook nog wat platte peterselie toevoegen!
Smakelijk eten!

Plaats hier je reactie :-)