Spaghetti met zeevruchten en chili-olie

      Geen reacties op Spaghetti met zeevruchten en chili-olie

Hey Hey!
Vandaag weer een makkelijk recept.. Maar wel een erg lekker recept moet ik zeggen..

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 6 el platte peterselie, fijngesneden
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • chilipeper (molen, 23 g)
  • 1 zak gemengde zeevruchten (500 g, diepvries), ontdooid (ik heb gekozen om alleen garnalen te kopen omdat zeevruchten alleen in hele grote verpakkingen was en ik 350g zocht)
  • 1 citroen, in partjes
  • 300 g spaghetti

Bereiding

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een kleine steelpan, voeg de knoflook en de rode peper toe. Neem van het vuur en laat 15 min. staan. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Dep de zeevruchten droog met keukenpapier. Schenk de olie met de knoflook en de peper in een koekenpan. Verhit de olie en bak de zeevruchten 5 min. Schep regelmatig om. Giet de pasta af en schep alles bij de zeevruchten. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met een partje citroen.

Ik heb er tot slot Citroen sap overheen besprenkeld ipv een schijfje citroen. En ik vind hem zo pittig genoeg… Maar als je van echt pittig eten houd dan kan je naar smaak natuurlijk altijd de chilipoeder toevoegen!

Smakelijk eten!!

Plaats hier je reactie :-)