Spiraal van Parmaham

      Geen reacties op Spiraal van Parmaham

Afgelopen kerst hebben mijn ouders en ik een kerstdiner bedacht en op 23dec. gegeten! Het koude voorgerecht was de spiraal met parmaham.
Op de foto bovenaan het bericht zie je het gerecht hoe het zou moeten zijn en wij met kerst ook aten. Een tijdje geleden besloot ik voor me zelf een tapas avond te houden en heb ik alleen de spiraal zelf gemaakt.

De ingredienten voor de saus:
– 2,5 deciliter balsamicoazijn
– 150 gram suiker
– 1 eetlepel olijfolie voorover de veldsla

De bereidingswijze:
Doe de azijn met de suiker in een pannetje en breng het aan de kook, laat het lanzaam inkoken (30 a 45 minuten) dan laten afkoelen.
Je drapeert de veldsla over het bord met de olijfolie erover heen. Daar komt dan de spiraal van parmaham in te liggen.
De saus/siroop smaakt naar appelstroop..

null

Hoe maak je de spiraal van Parmaham zonder de saus/siroop en sla.
Je hebt nodig:
– 8 plakken parmaham
– 100g. verse roomkaas
– 3 theelepels groene pesto
– peper en zout

 

 

 
null De bereiding is eigenlijk heel makkelijk:
Roer de pesto en de roomkaas door elkaar en breng deze op smaak met peper en zout. Leg een laagje plastic huishoudfolie op het aanrecht en leg naar dakpansgewijs de Parmaham op. Zorg dat deze glad zijn. Daarover smeer je voorzichtig de roomkaas met pesto overheen en rolt deze glad op. Leg de rol in de koelkast (ik heb het een uurtje in de koelkast laten liggen). Dan is de rol stevig en kun je hem beter snijden. Als de rol opgesteven is, snij je de rol met een scherp mes in stukjes. Smakelijk eten!!

Het is zoals je leest heel makkelijk, maar erg lekker!!

 

null null null null null null

Plaats hier je reactie :-)