Sport Centrum Oud Gastel

      Geen reacties op Sport Centrum Oud Gastel

Hey hey!!

In het vorige week verslag had ik al geschreven dat ik me ging aanmelden voor een proefles bij de sport school hier in het dorp. Net nadat ik het verslag had geschreven had ik me mailadres en telefoon nummer achtergelaten op de website en werd ik gebeld door de eigenaar van het sport centrum.

En afgelopen Woensdag was het zover de proefles… Ik vond het best spannend, nieuwe dingen vind ik meestal spannend. Je weet niet van te voren wat je kan verwachten ook al ben ik jaren lang een sport school sponsor geweest. Wat ik erg fijn vond om te lezen en wat Ricky ook aangaf bij de proefles was dat je alleen op afspraak kan komen sporten en dat er nooit meer dan 6 mensen aan het sporten zijn. Maar dat er geen krachtpatsers lid zijn, wat ik echt heel erg fijn vind want daarbij voel ik me totaal niet op mijn gemak.

Ik ben woensdag te voet naar het sport centrum gelopen, want ja ik wil gezonder worden dus wilde niet met de auto of de fiets gaan maar gewoon lekker te voet. Wat me trouwens goed beviel, ongeveer een kwartiertje lopen. Ricky zei al dat de eerste les het meeste draaide om vooral veel te praten, kennis te maken. Uit de cardio apparaten mocht ik er 1 kiezen wat ik wilde doen, maar ik had geen voorkeur dus heeft Ricky de crosstrainer gekozen. Ik moet zeggen dat is mijn minst favoriete apparaat, Ricky zei dat er een opwarming van 12 minuten. Ik dacht 12 minuten dat moet ik nog wel vol zien te houden. Maar we waren zo aan het praten dat ik er uiteindelijk 38 minuten op heb gestaan, bijna 300 calorieën verbrand, wat schijnbaar voor een eerste keer echt heel goed was.. Ik was ook echt trots op mezelf dat ik het heb vol te houden en dat ik het goed had gedaan. Ben een perfectionist wil het graag in 1 keer gelijk goed doen! Dat bleek ook wel bij de volgende oefening een balans oefening dan moet je op een halve bal gaan staan met 1 been erop 1 ernaast en je handen ook los. Dat per been 30 seconden en ik moet zeggen het zag er vrij makkelijk uit.. Nou alles behalve. Ik kan dat niet hebben dat het me niet goed lukt, ik had mijn bril niet op en je moet je focussen dus ik werd ook misselijk/dizzy. Toen zijn we even gaan zitten zodat ik kon bekomen, ik weet dat ik een zwakke maag heb.. Maar het voelde echt als falen! Ik kijk altijd naar obese en daar zie je mensen die moeten gaan zitten omdat ze misselijk zijn, gaan huilen of braken. En dan denk ik wel eens kom op ga door.. Heel makkelijk gezegd vanaf de bank! Maar nu was ik het die er zat.. Heb niet gehuild of gebraakt maar ik baalde zo! Wilde het zo graag goed doen. Voortaan sport ik echt met mijn bril op!

Tijdens het vele praten is er uiteraard veel besproken, ziekte geschiedenis, lichamelijke klachten, wat mijn doel is (voor 3 augustus volgend jaar 25 kilo af te vallen), maar ook wat ik verder aan beweging doe (vertelde over de stappen teller en just dance), en over mijn eet en drink gewoontes. En ik wist dat er veel winst te behalen daarop viel. Hij gaf ook aan waar hij echt gelijk in heeft: Je kan je iedere dag hier helemaal uit de naad trainen maar als je daarna de calorieën die je hebt verbrand er weer aan eet en drinkt schiet het niet op. Dat waren niet zijn letterlijke woorden maar wel in die context en het is ook zo. Ik heb de afgelopen weken iedere dag gezorgd dat ik aan beweging deed. En ook met eten probeer ik er echt op te letten met soms uitschieters dat ik echt totaal niet gezond eet. Maar over het algemeen beter en gezonder dan voorheen. Maar kwa drinken lette ik er eigenlijk niet zo op. Ik drink wel meer water met limoen of citroen, maar ook niet dagelijks. Maar ik drink ongeveer 1,5 liter ice tea op een dag en 1,5 liter cola light. En dat doe ik al jaren… En ik weet dat het niet goed is, maar dat het echt super slecht is dat wist ik echt niet. Mijn lichaam krijgt dagelijks zoveel suiker binnen door het drinken dat ik echt een suiker verslaving heb opgebouwd. Die ik dus vanaf woensdag wel aan het afbouwen ben. Want mijn lichaam vraagt er toch om.. Dus moet ik het echt afbouwen, ik drink nog wel dagelijks cola en ice tea maar minder en drink meer water of thee.. In de thee doe ik nu 1 suikerklontje in plaats van 2. En ik wil dat ook gaan afbouwen naar thee zonder suiker. En ik moet zeggen ook al zijn we nog maar en paar dagen verder het vergaat me best goed en merk al wel een klein beetje verschil.

Bij het sporten gaf ik aan dat ik ook graag doe dansen, ik heb altijd gedanst. Dus ben ik Donderdag naar een proefles zumba geweest. Uiteraard weer te voet er naar toe gegaan.. Vorig jaar heb ik ook zumba gedaan, dus ik weet hoe het is.. Ik vond het heel erg leuk! En ik hoorde van andere dames dat ze vonden dat ik het goed deed, nou ja: ze pakt het wel snel op he? maarja ze is nog jong.. Toch wel leuk om te horen dat ik het snel op pak.. Wat ik wel erg leuk vind is dat er 3 bekenden bij de les zijn. 2 van de vorige zumba les waar ik vorig jaar les had en de buurvrouw van mijn schoon moeder!
Over de zumba heb ik niet echt heel veel te vertellen, het is gewoon leuk om te doen. Je bent in beweging en je verbrand calorieën zonder dat je er eigenlijk erg in hebt. De dansen zijn wel anders als bij de vorige club waar ik op zumba zat. Maar dat vind ik niet erg!

Na het sporten van Woensdag hebben we naar de mogelijkheden gekeken wat het beste bij mij past, wat ik leuk vind en wat goed is om mijn doel te behalen. Ik heb me ingeschreven en ga 2x in de week better belly doen (cardio met een band om je rug/buik) voor meer en beter resultaat. En daarbij ga ik 1x per week zumba doen. Dus ben ik vanaf komende week 3x in de week in het sport centrum te vinden! En dat voelt gewoon goed, het voelt heel vertrouwd. Goede begeleiding, heel persoonlijk!

En ik moet zeggen, ik ben best trots op mezelf dat ik dit echt voor mezelf doe.

Plaats hier je reactie :-)