Tomatensoep met een vleugje look & witte wijn

      Geen reacties op Tomatensoep met een vleugje look & witte wijn

Een tijdje geleden had ik met mijn werk een personeelsuitje, daar hebben we bij de kookstudio van Remco van den Heuvel een aantal tapas gerechten gemaakt. Onder andere de soep waarvan vandaag het recept komt. De soep bij de tapas avond was echt super lekker en ik wilde heel graag kijken of ik hem zelf ook zo lekker kan maken. Wel heb ik een kleine aanpassing gemaakt, dit omdat mijn moeder Coeliakie allergie heeft. In de volksmond dus een gluten allergie heeft en dus geen bloem mag. Dus de licht gebonden soep wordt een heldere soep. Bij het originele recept staan niet alle hoeveelheden, dus is het mogelijk dat het recept wat afwijst van het originele recept.

nullWat heb je nodig om deze soep te maken, de ingrediënten zijn gebaseerd op ruim een liter soep:
– 40 gram boter (hiervoor heb ik blueband boter gepakt)
– 1 klein blikje tomatenpuree (kleinste die er was)
– ½ pakje paturain (helft van de grootste verpakking, je kunt ook 1 klein pakje erin doen, maar die hadden ze niet toen ik boodschappen ging doen.)
– 1 thee lepel knoflook pulp (hiervoor heb ik 1 theelepel gehakte knoflook gepakt ipv. Verse)
– Een scheutje droge witte wijn
– 1 liter rundvlees bouillon
– als garnering wat bieslook (had de laatste foto gemaakt voordat ik er bieslook op had gedaan)
En je maakt een bouquet van:
– Prei (klein preitje, of stuk van prei)
– ½ winterwortel
– 1 ui
en 125 gram aan spek blokjes/reepjes

Hoe maak je deze soep:
 Eerst ga je de ingrediënten voor de bouquet wassen (alleen de prei en wortel) Daarna snij je alles voor de bouquet in kleine stukjes fijn.
null

Ondertussen zet je water op voor bouillon, wanneer het water kookt voeg je de 3 bouillon blokjes toe.

Wanneer je dat gedaan hebt, doe je de boter in de pan en laat de boter smelten. Wanneer de boter gesmolten is voeg je er de bouquet aan toe samen met de tomatenpuree dit fruit je in z’n algeheel aan.
null null

null null
Wanneer je deze al iets hebt laten fruiten voeg je de knoflook toe.

Wanneer de bouillon kookt en de bouquet gefruit is voeg je deze samen. Dit laat je samen ook nog even koken.
null
Als je een passe vite hebt, doe je de soep door de passe vite. Je kunt dit ook doen met een lepel de soep door een bolzeef te drukken.
null
Wanneer je de soep door de passe vite of bolzeef hebt gedaan doe je de soep weer terug in de pan en voeg je nog de paturain en de witte wijn toe.
null

null

null

Je kan de soep nog wat meer op smaak brengen met vers gemalen peper

Wanneer je de soep in een soepkom hebt geserveerd kan je er nog wat vers gesneden bieslook op doen.
null
Smakelijk eten!!

Als jij deze soep ook een keer gaat maken, dan zou ik het echt heel erg leuk vinden als jij laat weten wat je van deze soep vind! Ik moet zeggen dat ik hem echt verrukkelijk vind!

Wil je meer over de kookstudio te weten komen kijk dan even op de onderstaande website:
http://kookstudioremcovandenheuvel.nl/

Plaats hier je reactie :-)