Top 5 dansfilms

      Geen reacties op Top 5 dansfilms

Hallo, vandaag een keer een andere soort blogpost. De laatste tijd kijk ik weer regelmatig naar dansfilms, ooit wilde ik zelf ook danseres worden. Maar die droom heb ik al heel snel laten varen, zelf dans ik nog wel heel graag. En ik kan echt zo genieten van dansfilms.

Hieronder vind je mijn top 5 dansfilms:
Save the last dance, deze film zag ik z’n 15 jaar geleden voor het eerst. De actrice Julia Stiles vond ik toen al heel goed, die ik in meerdere films heb gezien. Ik vind zelf klassiek ballet echt heel mooi om te zien, en de combinatie met urban/hip hop vind ik gewoon super mooi.

Fame, Hierbij heb ik 2 versies gezien de originele en de versie uit 2009. De versie van 2009 ben ik echt helemaal aan verslingert. Ik hou van de liedjes, het dansen zelf. Vooral de laatste scene uit deze film kan ik blijven kijken…

Flashdance, deze film zag ik eigenlijk pas vorig jaar voor het eerst. Het clipje van what a feeling kende ik wel en speelde ik al jaren regelmatig af. De film vind ik gewoon leuk.

Dirty Dancing, als klein meisje hadden we deze film op videoband en die hebben mijn zus en ik helemaal grijs gedraaid. Het verhaal vind ik leuk, de liedjes. Eigenlijk gewoon alles, deze film blijft mooi.

Grease, net als Dirty Dancing hebben we ook deze film helemaal grijs gedraaid. Het is z’n film die praktisch iedereen heeft gezien of het verhaal kent. Ik hou er gewoon van.

Dit was mijn top 5, maar er zijn nog zoveel meer leuke dansfilms. En andere dansshows die niet als film zijn verwerkt. Zo hou ik ook van riverdance, lord of the dance, cirque du soleil en ga zo nog maar even verder.
Veel plezier met de clipjes te kijken.

Plaats hier je reactie :-)