Variant van Eton Mess

      1 reactie op Variant van Eton Mess

 Vorig jaar in een restaurant bestelde ik een dessert wat ik heel graag zelf eens wilde maken, mijn tante maakte het dit jaar met haar verjaardag en dit jaar bestelde ik het dessert weer in een restaurant. In het restaurant heette het trouwens: Aardbeien “Romanoff. Eerder vandaag heb ik het gerecht opgezocht wat ik wilde maken en kwam ik bij een recept wat heet: Eton Mess. Maar ik wilde niet het recept kwakkeloos overnemen, dus heb ik een paar dingetjes anders gedaan!

 Wat heb je nodig voor dit gerecht:
– 4 (grote) Merenque’s (hoe je die maakt zie je hier, of je kunt ze kopen),
– 500 Gr. Aardbeien,
– zakje vanille suiker,
– 250 Ml slagroom,
– Scheutje volle melk & scheutje suiker.  

null
In het originele recept moet je 2 theelepels granaatappelsap toevoegen. Ik wilde het liever bij de aardbeien houden, dus heb ik wat aardbeien gepureert (met staafmixer) met een scheutje volle melk en wat suiker.

null
Het aardbeiensapje gaat over de aardbeien zodat de aardbeien kunnen “marineren”  
null 
null
Wanneer de aardbeien aan het “marnineren” zijn, ga je de slagroom maken. Ik heb een zakje vanille suiker bij de slagroom gedaan, je kan dit ook vervangen door 2 theelepels suiker. De slagroom mag goed opgeklopt zijn, maar nog wel zacht. Niet dat hij in de kom blijft zitten als je hem op z’n kop houd.  
null
Vervolgens pak je  de merenques, deze heb ik met de hand in stukjes gemaakt. Ze hoeven niet helemaal verkruimelt, het is juist lekker als er stukjes in zitten!
null
Tot slot schep je er met een pannenlikker de aardbeien er luchtig doorheen.  
null
Het ziet er misschien een beetje slordig uit, maar het is echt overheerlijk lekker!!!
null 
null

Geniet ervan!!!

1 thought on “Variant van Eton Mess

  1. Pingback: Recept: Spaghetti met mosselen en witte wijn | Bianca Online

Plaats hier je reactie :-)