Venkelstamp met Zalm

      Geen reacties op Venkelstamp met Zalm

Hallo!
Vandaag een post over Venkelstamp met Zalm! Zoals jullie wellicht wel weten ben ik dol op vis.. Maar aardappel gerechten komen hier niet vaak voor op mijn blog. Vandaag is dat anders! Ik ga namelijk stamp maken van Venkel en Aardappelen…

Voor deze stamp heb je de volgende ingrediënten nodig (2 personen):
1 venkelknol,
62,5 ml creme fraiche,
150 gr. Zalmfilet,
150 gr. Cherrytomaten,
500 gr. Aardappelen,
naar smaak: peper, zout en nootmuskaat.

En zo maak je het:
Omdat de zalm met de tomaten in de oven gaan, heb ik eerst mijn oven voorverwarmd op 170 graden.
Daarna schil en was je de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Ook snij je de venkel in even grote stukken als de aardappelen. Daarna kook je dit samen tot ze gaar zijn.

Wanneer je de stamp in de pan doet, leg je ook de zalm met tomaten in de ovenschaal, met peper en zout naar smaak. En dit dek je af met aluminium folie. Volgens het recept zou het na 20 minuten in het midden van de oven gaar zijn. Maar de zalm was nog rauw. Dus heb ik de oven op 200 graden gezet, en dan zo hoog mogelijk in de oven. En nog eens 20 minuten. Toen was de zalm gaar.

Wanneer de aardappelen met de venkel gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze, vervolgens voeg je de creme fraiche, nootmuskaat en peper en zout toe.

Ik moet wel zeggen het is niet venkelstamp wat ik al eerder op had, en was er niet zo heel kapot van… Je kan natuurlijk ook de zalm vervangen door ander vis of vlees!
Maar wie weet heb jij een hele andere smaak..

Smakelijk eten!

Liefs, Bianca

Plaats hier je reactie :-)