Waarom bloggen???

      Geen reacties op Waarom bloggen???

Hallo, ik zag laatst op een blog voorbij komen, waarom ben je begonnen met bloggen? Toen dacht ik bij mezelf, waarom ik eigenlijk begonnen ben met bloggen. Wat ging er toen in mij om, waarom ben ik begonnen eigenlijk.. En ik heb er lang en diep over na gedacht en dat wil ik graag met jullie delen.

Want op de vraag waarom ben je begonnen met bloggen kan ik kort over zijn: Het leek me leuk, en na ruim 6,5 jaar kan ik wel zeggen dat ik het echt heel leuk vind om te doen. Maar dat het me leuk leek is niet de “echte reden”. Natuurlijk leek het me leuk, anders begin je niet met een weblog.

Ik ben in september 2010 begonnen met mijn eigen weblog, maar voorheen zat ik op diverse site’s, zo had ik een paar “sites” op clubs.nl daar hield ik fangroepen bij, daarbij ook op msn groepen tot dat ze die op gingen heffen. Vanaf mijn 13de ongeveer ging ik naar musicals maar rond die tijd kregen we thuis ook een computer, omdat ik naar musicals ging begon ik met pagina’s over musicals te maken. Sommige succesvol andere minder succesvol. Toen hyves was begonnen heb ik daar ook een profiel op gehad en sinds 2007 zit ik op facebook. Zo kwam ik dus in aanraking met social media, ik surfde van te voren wel naar pagina’s van vrienden en kennissen die ook pagina’s over een bepaalde artiest hadden. Maar ook bij een kennis die daarbij ook een persoonlijke blog bij hield.

In 2010 hield ik allerlei blogs bij, van die kennis, van mijn idool. En eigenlijk wilde ik dat ook, mijn relatie van ruim 6 jaar was net uit waarbij mijn sociale leven op z’n gat lag. Want sinds die relatie ben ik “vrienden” verloren, wat achteraf geen vrienden waren maar daar dacht ik toen anders over. En ja ik voelde me eenzaam, wilde mijn verhaal delen met “het wereld wijde web”. Niet dat ik zoveel te vertellen had maar ik wilde gewoon wat doen, vertellen hoe mijn dag was geweest enz.. Dus toen ik bij mijn zus en zwager op visite was en hun veel handiger met computers zijn dan ik hebben ze me geholpen met mijn weblog op te zetten. Toen nog op een ander adres maar het was wel mijn eerste echte wordpress weblog waar ik erg trots op was. En nog steeds trots op ben, inmiddels heb ik met wordpress leren omgaan en kan ik meer zelf. En het is voor mij echt afleiding, even nergens anders aan denken… En dat vind ik echt heel fijn.
En zo is het eigenlijk begonnen, inmiddels heb ik allerlei fases achter de rug heb 2x geprobeerd een beautyblog bij te houden. Maar dat is toch niet helemaal iets voor mij, heb gerechten gepost die ik lekker vind of gewoon een keer geprobeerd heb. En nu vind ik het fijn om mijn fotografie in combinatie met persoonlijke berichten te combineren samen met activiteiten die ik onderneem en over het afvallen. Je kunt hier dus van alles lezen en kijken. Ik weet dat niet alle foto’s in de blogposten het doen, want ja ik ben van site veranderd maar ook van hosting nu een jaar geleden waardoor niet alles meer werkt. Maar vind het ergens ook wel leuk om die oude blogposten nog eens terug te lezen en zien af en toe.

Ik heb nooit de intentie gehad om “door te breken” met mijn weblog en dat heb ik nog steeds niet, want ik ben heel realistisch dat dat niet zal gebeuren. Ik doe het puur voor mezelf en omdat berichten met jullie wil delen en ik ben tevreden met de 500 bezoekers die er gemiddeld per maand zijn.

Plaats hier je reactie :-)